Komentara: 37
Pregleda: 6736

Vodovod i Čistoća poslali zahtev za korekciju cena

02.09.2014. u 17:02h
Izvor: RTV Yueco
Javna komunalna preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća i zelenilo” uputili su zahteve za korekciju cena. U lokalnoj samoupravi kažu da su primili zahteve i da će o predlogu korekcije cena prvo odlučivati Gradsko veća, a ako se usaglase konačnu reč će da daju odbornici lokalnog parlamenta. Javna komunalna preduzeća po zakonu mogu da traže povećanje cena od 5,5 odsto.
Vodovod i Čistoća poslali zahtev za korekciju cena

Javno komunalno preduzeće “Vovodod i kanalizacija” još u aprilu je tražilo korekciju cena, a Gradsko veće nije odobrilo, pa je Vodovod krajem avgusta ponovo poslao Zahtev za korekciju cena.Po predlogu za korisnike u individualnom i kolektivnom stanovanju ukupni račun za čistu vodu, odvodjenje i prečišćavanje otpadnih voda će biti viši 13 i po odsto od sada važećih cena. Kod poslovnih potrošača u odnosu na sadašnje, ukupna cena bi bila niža za 0,88 posto, a za potrošače iz kategorije zanatstva ukupna cena bi bila viša za 3,33 posto od postojećih cena.

U lokalnoj samoupravi su potvrdili da su Vodovod i Čistoća podneli zahtev za povećanje cena njihovih usluga, ali da to automatski ne znači da će biti usvojeni. Prošle godine, zbog neopravdanosti korekcije cena u datom momentu Gradsko veće nije dala saglasnost na promenu cena za par preduzeća.

Od prvog oktobra može da se očekuje još nekoliko zahteva od komunalnih preduzeća za korekciju cena, kažu u lokalnoj samoupravi.Jutros je nadzorni odbor JKP “Pogrebno” usvojio predlog za korekciju cena njihovih usluga za 5,5 odsto i ovih dana zahtev će biti prosleđen gradskoj upravi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 6736

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.