Komentara: 2
Pregleda: 2038

VIVISECTfest - Osvajanje slobode

16.11.2011. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
VIVISECTfest - Osvajanje slobode

Treću godinu za redom u Subotici će biti održan putujući Festival o ljudskim pravima – VIVISECTfest u saradnji sa bioskopom EUROCINEMA i Otvorenim univerzitetom Subotica.

Kako je saopšteno na press konferenciji, na temu "Osvajanje slobode" VIVISECTfest će predstaviti filmska ostvarenja autora iz celog sveta koja promovišu ljudska prava kao legalne instrumente, koji imaju delotvornu zaštitu dostojanstva i osnovnih potreba svake osobe, bez obzira na pol, etničko i društveno poreklo, versko i političko uverenje. Po rečima organizatora, shvatanje i tumačenje ljudskih prava, onako kako ih Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima definiše, menjaju se sa razvojem ljudskog društva u pravcu proširivanja njihovog obima, sadržine i mehanizama za njihovu zaštitu. Stoga je rad na unapređenju i razvoju kulture ljudskih prava i njihovoj zaštiti neprekidan proces koji treba negovati i prilagođavati specifičnim društveno-istorijskim, kulturološkim, ekonomskim i drugim okolnostima, saopšteno je na press konferenciji.

Realizaciju putujućeg VIVISECTfest-a omogućili su NED – Nacionalna zadužbina za demokratiju i Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2038
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

bioskop Eurocinema

vivisectfest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.