Komentara: 11
Pregleda: 4866

Visoke koncentracije polena ambrozije u vazduhu

20.08.2014. u 15:55h
Izvor: RTV Yueco
Koncentracija polena ambrozije u vazduhu dostiže visoke vrednosti, sa tendencijom rasta ka veoma visokim vrednostima, kažu u ZZJZ.
Visoke koncentracije polena ambrozije u vazduhu

Tokom prethodne nedelje izmerene su koncentracije, koje prelaze 100 polenovih zrna po m3 vazduha.

Do kraja meseca očekuju se izrazito visoke koncentracije, a olakšanje osobama koje su alergične na polen ovog korova, mogu doneti jedino padavine.

Pre desetak dana u Subotici je počelo košenje parložne trave, korova i ambrozije na oko 350.000 kvadratnih metara neizgrađenog gradskog zemljišta, a novo košenje predviđeno je do kraja septembra.

Komunalni nadzornik za održavanje čistoće grada u Gradskoj upravi Arpad Koso rekao je Tanjugu da košenje u ovom programu vrednom tri miliona dinara vrši Javno komunalno-preduzeće "Čistoća i zelenilo".

Na pitanje zbog čega se čekalo do avgusta, Koso je rekao da je košenja korova bilo i ranije na osnovu inspekcijskih rešenja, od slučaja do slučaja, a da se sada kosi zbog toga što je ambrozija, izuzetno alergeni korov, trenutno u najboljem stadijumu za košenje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4866

Povezane vesti

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.