Komentara: 47
Pregleda: 13408

Više od 1.000 novih radnih mesta za Subotičane ove godine

23.02.2015. u 22:28h
Izvor: RTV Pannon
Ove godine će se u Subotici otvarati nova radna mesta - izjavio je gradonačelnik Jene Maglai. Grade se nove fabrike, pogoni i tržni centri koji će zaposliti preko hiljadu ljudi, a u Subotici se očekuje i jedan mađarski ulagač iz prehrambeno-industrijskog sektora. 
Više od 1.000 novih radnih mesta za Subotičane ove godine

Krajem aprila će biti sagrađena i otvorena fabrika Svarovski sa 600 radnih mesta. Pored toga će u industrijskom parku u Malom Bajmoku više firmi proširiti svoje pogone, a to planiraju i Masterplast i Elektroremont.

Za razvoj je potrebna i dobro osposobljena radna snaga zbog čega je nezaobilazna čvršća saradnja raznih firmi i srednjih škola, kao i organizovanje praktičnog rada - istakao je gradonačelnik Jene Maglai gostujući na Pannon TV. ”Podržavamo taj proces, možete da vidite saradnju Simensa i Tehničke srednje škole. Postoje i druge saradnje kao što je između Ameteka i Više tehničke škole. Ti procesi su krenuli.”

Lokalna samouprava Subotice bi posebnim sredstvima podržala i domaća mala i srednja preduzeća. Jene Maglai gradonačelnik: ”Za ovu godinu smo predvideli paket u visini od 10 miliona dinara, za kojeg se nadam da ćemo pokrenuti zajedno sa pokrajinskim Fondom za kapitalna ulaganja. Na taj način će se moći podići krediti u visini od 80-100 miliona dinara za mala i srednja preduzeća pod jako povoljim uslovima, za kupovinu mašina i nabavku drugih osnovnih sredstava.”

Nadalje bi grad kupio zemljište površine 33 hektara na prostoru gde je ranije bila fabrika Zorka. To bi za lokalnu samoupravu predstavljalo prednost u pogledu privlačenja investicija, jer u toj okolini već postoji odgovarajuća infrastruktura.

U Subotici psi lutalice predstavljaju velik problem. U cilju povećanja javne bezbednosti će azil za pse biti proširen za 200 mesta. Tokom jeseni se očekuje da padne broj pasa lutalica na ulicama. ”U avgustu i septembru ćemo to u velikom meri rešiti, naravno i kasnije će biti potrebno barem još 3-4 godine da bi psi lutalice u potpunosti nestali iz grada.”

Za razvoj azila je raspisan tender u visini od 15 miliona dinara.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 47
Pregleda: 13408

Povezana vest

Povezane teme

azil za pse

nova radna mesta u Subotici

Grad Subotica

posao Subotica

fabrika Subotica

jene maglai

zapošljavanje

fabrika svarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.