Komentara: 86
Pregleda: 28347

Video nadzor zvanično počeo sa radom

19.12.2014. u 12:33h
Izvor: Subotica.com
Kamere su postavljene na devet najfrekvetnijih raskrsnica u gradu, te od danas svi vozači koji naprave prekršaj mogu očekivati da im na kućnu adresu stigne snimak sa prekršajnom prijavom.
Video nadzor zvanično počeo sa radom

Da naši sugrađani ubuduće povedu računa kako voze, upozorio je gradonačelnik Jene Maglaji, ističući da je tokom testiranja sistema raskrsnicu kod hotela „Patria“ dnevno čak 200 vozila prešlo na crveno svetlo.

- Nemam ništa protiv da se puni budžet grada i republike, ali to će naše sugrađane veoma skupo da košta, uz naravno, gubitak vozačke dozvole, dodao je Jene Maglai, prilikom puštanja u rad sistema za video nadzor.

-  Od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, koje se slivaju u budžet grada, lokalna samouprava je izdvojila 4 miliona dinara, od čega je 2.5 miliona izdvojeno za kupovinu tri nova automobila, a milion i po dinara su koštali pancirni prsluci i tehnička oprema. U narednoj godini planiramo da oko 11 miliona dinara uložimo za proširenje mreže video nadzora i  i nadam se da će doneti dobre rezultate u javnoj i bezbednosti saobraćaja, rekao je Maglai.

Po rečima Borivoja Mucalja, načelnika PU Subotica, ovo je pravi primer dobre saradnje predstavnika lokalne vlasti i policijske uprave,  a dobijena sredstva će pomoći u ativnostima vezanim za bezbednost građana i  poboljšaće efikasnost i rad policije.

Video nadzor zvanično počeo sa radom

- Vozila, panciri i video nadzor direktno su ono što garantuje bolju, bržu i efikasniju policiju, istakao je Mucalj. Podaci dobijeni putem video nadzora slivaju se u dežurnu službu u Suboticu, koja je mozak celog Severnobačkog okruga. Naplata kazni na ovoj način još uvek nije  počela, snimke prekršaja koje smo do sada dostavljali snimili su radari. Video nadozorom sada su uobuhvaćene mere prvog zahteva u tehničkom smislu, ali sistem ima mogućnost nadogradnje i proširivanja, u skladu sa mogućnostima budžeta, izjavio je Mucalj.

Video nadzor zvanično počeo sa radom

Od danas, svima koji su načinili prekršaj na kućnu adresu će stići obaveštenje da je vozilo izvršilo saobraćajni prekršaj, a snimak koji je nastao smatraće se kao materijalni dokaz prilikom prekršajnog postupka.

Lokacije gde je postavljen video nadzor:

Video nadzor zvanično počeo sa radom

  • Frana Supila i Somborskog puta,
  • Beogradski put i Aksentija Marodića,
  • Horgorški put i Kanjiški put,
  • Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, odnosno kod hotela "Patria" i tamo će biti postavljena i kamera za snimanje saobraćajnih prekršaja, kao i panorame tog dela grada
  • Karađorđev put kod Džamije,
  • Senćanski put i Bajnatska ulica,
  • Trg Sinagoge
  • Korzo.
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica Gradonačelnik u obilasku Policijske uprave Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 86
Pregleda: 28347

Povezane vesti

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

saobraćajna policija

Subotica video nadzor

jene maglai

video nadzor grada

borivoje mucalj

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.