Komentara: 0
Pregleda: 6239

Vermešove medalje za Štefaneka, Kajdočija i Mačkovića

20.02.2017. u 16:51h
Izvor: Subotičke novine
Vermešove medalje za uspehe u 2016. godini zaslužili su Štefanek, Kajdoči i Mačković, najbolji klub je KDT "Spartak", a nagradu za sportski podvig godine dobiće Luka Andrašić. Uručenje medalja i plaketa biće obavljeno u petak u restoranu „Spartak”.
Vermešove medalje za Štefaneka, Kajdočija i Mačkovića

Jedanaesti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja „Lajoša Vermeša” se privodi kraju. Tridesetočlani žiri, sastavljen od novinara, trenera i sportskih radnika, koji je tokom pet proteklih nedelja davao svoj sud u učinku sportista u 2016. godini, nije imao mnogo dileme oko pitanja ko će poneti Vermešovu medalju. Naravno, reč je o Davoru Štefaneku, rvaču Spartaka.

Štefaneku je ovo drugi put kako dobija prvu nagradu u tradicionalnoj akciji. Prvo priznanje primio je 2008. godine, nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Pekingu, a zlatna medalja na Olimpijadi u Brazilu 2016. godine postavila ga je kao apsolutno prvog sportistu Subotice prošle godine. Koliko je njegov uspeh značajan govori i podatak da je svih trideset članova žirija najviše bodova dalo upravo Štefaneku, pa je on i prvi sportista koji je osvojio svih 300 mogućih bodova.

Na drugom mestu u pojedinačnom delu takmičenja nalazi se Tamaš Kajdoči iz Kluba dizača tegova Spartak. Kajdoči je bio prvi 2014. i 2015. godine, a sada će morati da čestita trofejnijem od sebe.

Treće mesto zaslužio je Martin Mačković, veslač Palića, koji je nastavio niz sezona u kojima se nalazi među troje najboljih sportista Subotice u ovoj akciji.

Kao i prošle godine, Vermešovim plaketama će biti nagrađeni sportisti koji su ostvarili plasman od četvrtog do desetog mesta, a u jedanaestoj godini i ove plakete su redizajnirane.

Četvrto mesto zaslužila je atletičarka Spartaka Jovana Ilić, peta je klizačica Leona Rogić, a šesto mesto zauzima Novak Savić iz plivačkog kluba Spartak Prozivka. Najbolje plasirani sportista iz ekipnog sporta je Veselin Jelić, rukometaš Spartak Vojputa, a iza njega, na osmom mestu, nalazi se Alegra Poljak koja je prošle godine uspešno branila boje Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Deveto mesto zauzeo je Kristijan Juhas, teniser Spartaka, dok deseto mesto dele fudbalski golman Nikola Mirković i čuveni moto-as iz Subotice Gabor Sagmajster.

Dok je Štefanek bio ubedljiv u pojedinačnoj konkurenciji, oko dobitnika Vermešove medalje u ekipnom delu izbora bilo je mnogo više neizvesnosti. Konačno, nakon što je svih 30 članova žirija glasalo za najbolje, sa dva glasa prednosti ovo priznanje će dobiti Klub dizača tegova "Spartak".

Kako je to i tradicija, biće dodeljena i Vermešova medalja za sportski podvig godine, a nju je u 2016. godini zaslužio Luka Andrašić, stonoteniser Spartaka, prvak Vojvodine i Srbije u kategoriji sa invaliditetom, ali i ravnopravni član uspešne juniorske selekcije STK Spartak.

Svečano uručenje Vermešovih medalja za troje najboljih sportista, za najbolji klub i sportski podvig godine, odnosno Vermešovih plaketa za plasman od četvrtog do desetog mesta, biće obavljeno u petak, 24. februara, u 12 časova, u restoranu „Spartak”.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 6239

Povezana vest

Povezane teme

medalja Lajoš Vermeš

davor štefanek

najbolji sportisti subotice

tamaš kajdoči

martin mačković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.