Komentara: 5
Pregleda: 7184

Veliki potencijal saradnje Subotice i Saratova

10.11.2015. u 16:28h
Izvor: RTV Yueco
Između regiona severa Bačke i Potisja u Srbiji i regiona Saratova u Rusiji postoji veliki potencijal za privrednu saradnju, ali i zajednička ulaganja - ocenjeno je prilikom posete predstavnika jednog od najrazvijenijih regiona u Rusiji našem gradu.
Veliki potencijal saradnje Subotice i Saratova

Privrednici sa ovog regiona i iz Saratova obavili su u Regionalnoj privrednoj komori Subotica B2B razgovore sa domaćim privrednicima, a kasnije i posetili neke od subotičkih preduzeća.

Prezentacije investicionih potencijala i privredne slike regija severa Bačke i Potisja u Srbiji odnosno Saratova u Rusiji, te B2B razgovori obeležili su današnju susret predstavnika privrednika dve regije u Regionalnoj privrednoj komori Subotica. Kako je predstavljeno, Saratov je jedan od najrazvijenijih industrijih i poljoprivrednih regiona u Rusiji, a njihovi predstavnici vide mogućnosti saradnje sa Srbijom u oblasti agrara, mašinogradnje, ali i investicija.

U oblast Saratova, kako je rečeno, deluje više od 64.000 privrednih subjekata.

Veliki potencijal saradnje Subotice i Saratova

U Regionalnoj privrednoj komori Subotica ocenjuju da je oblast Saratova u Rusiji, mada mnogo veća, dosta slična regionu severa Bačke i Potisja. U tome vide šansu za unapređenje trgovinskih odnosa, čiji obim je na nivou od oko 110 miliona dolara godišnje, ali i zajedničkih ulaganja.

Poseta predstavnika Saratovske oblasti Subotici dolazi svega 20-ak dana nakon velikog susreta visokih državnika dve zemlje u Moskvi, gde je, između ostalog, i dogovorena ovakva vrsta regionalne saradnje.

Delegacija Saratova, osim razgovora u komori, posetila je i preduzeće Mini Pani, Slobodnu zonu Subotica i preduzeće Tehnocoop.

Izvor: RTV Yueco
B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija) B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija) B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija) B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija) B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija) B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija) B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija) B2B razgovori između privrednika severa Bačke i Potisja i Saratova (Rusija)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7184
Povezane teme

Grad Subotica

privredna komora

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.