Komentara: 12
Pregleda: 7146

Velike gužve u Dečjem dispanzeru

20.02.2015. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
“Sezona virusnih infekcija gornjih respiratornih puteva, zimsko doba kao i činjenica da deca u kolektivima više borave u zatvorenim prostorijama, doprinosi povećanom broju pregleda u dečjem dispanzeru”, kaže za Subotica.com PR Doma zdravlja, Mihaela Budimski.
Velike gužve u Dečjem dispanzeru

Svi koji imaju decu bi se složili da je zdravlje njihovog deteta na prvom mestu. Svakom roditelju je važno da ima poverenja u lekara, odnosno pedijatra.

Na našem sajtu, a i u drugim medijima često nailazimo na kritike na račun rada Dečjeg dispanzera. Istražili smo da li roditelji radije vode decu privatno kod pedijatra ili u Dečji dispanzer.

“Mi imamo iskustvo i sa jednim i sa drugim. Čečće idemo u dispanzer, ali daleko smo zadovoljniji uslugom privatog pedijatra i zbog brzine kojom nas prime i detaljnijim pregledom”, rekla nam je S.R. majka dva dečaka.

“Vodimo decu u dispanzer, usluga je dobra, uvek budu ljubazne za moja pitanja, osim što je u dispanzeru uvek gužva, pa se čeka i po par sati, rekla nam je M.V. majka jedne devojčice.

Od 50 mama koje smo pitali, gde vode decu kada su bolesna 39 njih ide u dispanzer, 5 privatno, a 6 i privatno i u dispanzer. Zadovoljne su uslugom u Dečjem dispanzeru, a kao najveći problem navele su činjenicu da je često velika gužva, pa mora dugo da se čeka, što je za decu svakako neprijatno. Da li postoje izgledi da se smanji gužva i na kakve još probleme nailaze zdravstveni radnici u Dečjem dispanzeru rekla nam je PR Doma zdravlja Mihaela Budimski.

“Roditelji su često nestrpljivi i dovode decu na pregled čim dete dobije povišenu telesnu temperaturu ne čekajući smenu izabranog lekara. Neophodno je preduzimati  preventivne mere ( higijensko –dijetetski  režim,  skidanje povišene temperature,  ne voditi bolesno dete u kolektiv-vrtić ili školu) radi izbegavanja širenja infekcija. Pored ovih problema, u dispanzeru nedostaju specijalisti-pedijatri, te se mladi lekari u kontinuitetu upućuju na specijalizacije. Kada prođe sezona kapljičnih infekcija, očekuje se smanjenje broja obolelih i samim tim gužve u dispanzeru”, rekla nam je Mihaela Budimski, PR Doma zdravlja.

Proverili smo još cenovnik pregleda u privatnim Poliklinikama, gde se pregled naplaćuje od 1.200 do 1.800 dinara, a kontrola od 1.200 do 1.400 dinara.

Kakva su Vaša iskustva? Da li dete vodite u Dečji dispanzer ili privatno kod pedijatra? Koliko ste zadovoljni  medicinskom uslugom lekara Vaše dece?

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 7146

Povezana vest

Povezane teme

dispanzer

dečiji dispanzer

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.