Komentara: 0
Pregleda: 2785

Velika pobeda fudbalerki Spartaka u derbiju kola protiv Napretka (1:0)

01.09.2014. u 09:33h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka došle su i do svoje četvrte pobede iz četiri meča, a poslednja je došla najteže, u najneizvesnijoj završnici kakvu dugo nismo viđali u Spartakovim mečevima u domaćoj ligi. U derbiju kola Spartak je minimalnim rezultatom (1:0) pobedio kruševački Napredak, a gole je postigla kapiten Violeta Slović u 73' minutu.
Velika pobeda fudbalerki Spartaka u derbiju kola protiv Napretka (1:0)

Gošće odlučne da se brane uspešno su odolevale Spartakovim naletima do praktično poslednje četvrtine meča kada je, ispostavilo se, gol odluke postigla kapiten Violeta Slović odličnim udarcem glavom iz crca šesnesterca gostiju.

Organizovana defanzivna taktika i dosta povoljnih šansi Spartaka koje nisu iskorišćene učinile su ovaj duel prilično neizvesnim veći deo meča, ali gošće iako odlučne da se odbrane i uzmu za njih veliki bod kapitulirale su u '73 minutu na radost malobrojne publike na Gradskom stadionu u Subotici.

Čitav meč protekao je u dominaciji Spartaka koji je stvarao šanse i u nekim momentima efektno promašivao. Beleže se sjajni udarci sa daljine, prečke stative i poneki oštri sajt koji neretko nije bio sankcionisan.

Velika pobeda fudbalerki Spartaka u derbiju kola protiv Napretka (1:0)

Iako se o sudijama obično ne priča u novinarskim izveštajima, jučerašnji glavni delilac pravde zaslužio je da bude spomenut, makar uopšteno, zbog svih nedoslednosti i sumnjivih odluka koje su obeležile jučerašnji derbi meč.

Igračice Spartaka ovu pobedu su posvetile zamenici kapitena Neveni Damjanović koja je u sredu na gostovanju u Novom Sadu doživela težu povredu koja će je udaljiti sa terena do kraja prvog dela sezone.

Velika pobeda fudbalerki Spartaka u derbiju kola protiv Napretka (1:0)

Gol za Nenu

Šef struke Boris Arsić bio je zadovoljan pobedom, pogotovo uzimajući u obzir okolnosti koje su prethodile pripremi ovog meča:

- "Očekivali smo tešku i takmičarsku utakmicu jer od rezultata ove ekipe zavisilo je prvo mesto. Imali smo veliki hendikep zbog povrede Nevene Damjanović, što nas je poremtilo i u pripremi ove utakmice pa smo najboljeg strelca Evrope Milenu Nikolić morali da vratimo u poslednju liniju pa smo imali problema u napadu, zbog čega smo i ispromašivali dosta šansi. Protinik je bio disciplinovana i tvrda ekipa koja se odlično brani, čeka grešku protivnika, koju danas nisu dočekali jer smo dali gol na vreme i uspešno priveli utkamicu kraju" - izjavio je Arsić

Velika pobeda fudbalerki Spartaka u derbiju kola protiv Napretka (1:0)

Posle pobede bila je zadovoljna i Jelena Čanković koja je istakla da je Spartak zasluženo pobedio, iako je pobeda mogla biti i ubedljivija. Trijumf posvećuje povređenoj koleginici Neveni Damjanović koja je meč posmatrala sa tribina Gradskog stadiona.

"Ovo nam je bila jedna od najtežih utakmica u prvenstvu, Napredak je odlična ekipa, konkurent za titulu. Ekipa iz Požarevca neguje vrlo defanzivnu igru i vrlo nam je bilo teško igrati, ali posle dosta propuštenih prilika uspeli smo da damo gol i osiguramo prvo mesto u ligi. Povreda Nevene Damjanović nam je značajno poremetila koncepciju i pomeranje našeg najboljeg strelca u odbranu odrazilo se na našu ofanzivnu igru. Ovaj gol i pobedu posvećujemo našoj Neveni." - izjavila je Čankovićeva.

ŽFK "Spartak" - ŽFK "Napredak" Kruševac 1:0
(Slović '73)

ŽFK "Spartak": Gardijan, Ilić, Krstić, Radanović, Slović, Malešević, Poljak, NRehy Tia, Nikolić, Čanković, Marenić (Filipović)

ŽFK "Napredak": Kostić, Marković, Karadžić, Mo. Šišković, Jankov, Ma. Šišković, Jonović, Đilas (Dobrosavljević), Petronijević (Krstić), Pavlović (Bondžić), Tenkov.

Posle 4 kola šampion Srbije iz Subotice ima maksimalan učinak uz 20 postignutih golova i bez primljenog, slede LASK Crvena zvezda i Napredak sa pobedom manje. U narednom kolu ŽFK "Spartak" gostujе ekipi Požarevca u istoimenom gradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2785
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.