Komentara: 0
Pregleda: 2604

Važna pobeda rukometaša Spartaka pred dva teška gostovanja

16.05.2013. u 11:16h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Rukometaši Spartak Vojputa pobedili su sinoć ekipu Novog Pazara rezultatom 25:19. Pre početka utakmice upriličeno je malo slavlje za domaćine pošto je Jovica Tulać, direktor Prve rukometne lige Srbije grupa Sever podelio medealje i pehar namenjen pobedniku Prve lige grupa sever ekipi Spartak Vojput.
Važna pobeda rukometaša Spartaka pred dva teška gostovanja

Nakon kratkog slavlja domaćina usledila je utakmica u kojoj su slavili rukometaši Spartak Vojputa sa šest golova. Dominirale su jake odbrane u meču posebno u prvom poluvremenu koje je završeno sa 9:7 u korist Subotičana. Najbolji pojedinac u redovima domaćih bio je golman Radoš Đukanović koji je bio veoma siguran na svom golu. Domaći su utakmicu odigrali bez Božovića koji se još nijeo poravio od povrede i bez Distola koga je trener Zeljković odmarao.

Izuzetno malo golova je viđeno u prvom poluvremenu, poveli su gosti golovima Ikića i Hamidovića za 0:2. Sa druge strane Subotičani nikako nisu pronalazili put do mreže Pazaraca sve do petog minuta kada je Kovačević uspeo da realizuje  brz napad svog tima. Srećom po domaće briljirao je na golu Đukanović koji nije dozvoljavao da se gosti rezultatski odlepe. Ipak Novi Pazar dolazi do prednosti 2:4 golom Bražalice, pošto rukometaši Spartak Vojputa nisu uspevali ni sa sedam metara da savladaju golmana Hadžibegovića. Napokon su usledila tri gola u nizu za preokret i prvo vodstvo Spartak Vojputa od 6:5 nakon gola Patočkaija. Subotičani su prvi put do dva gola prednosti došli tri sekunde pre kraja kada je Patočkaji sa ivice svog deveterca prevario golmana Novog Pazara na suprotnoj strani za 9:7.

Drugo poluvreme počelo je golom Ikića za smanjenje rezultata 9:8, usledila je prepoznatljiva igra Spartak Vojputa koji su za kratko vreme stigli do prve osetnije prednosti 16:10 u 41. minutu susreta. Razigrali su se Papić i Jelić, uz večeras sigurnog Đukanovića na golu. Pokušali su gosti do preokreta, ali su uspeli samo da smanje rezultat na 16:13. Deset minuta pre kraja posle pogotka Stankovića razlika je ponovo bila plus pet golova, 19:14. Videlo se da je već tada pobednik ovog susreta rešen. Domaći su pobedu potvrdili u poslednjoj sekundi cepelinom Kaltaka do Jovanovića za 25:19.

Spartak Vojput - Novi Pazar 25:19 (9:7)

Subotičanima predstoje dva teška gostovanje u subotu 18.05. ekipi Morave i 29.05. u Beogradu rukometnom klubu BASK. Spartak Vojput se nakon šest kola Mini lige nalazi naprvom mestu sa 10 osvojenih bodova.

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2604
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.