Komentara: 28
Pregleda: 7019
Foto

Uživo: 37. sednica Skupštine grada Subotice

04.02.2016. u 09:05h > 14:55
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće danas se održava 37. redovna sednica lokalnog parlamenta koja na dnevnom redu ima 10 tačaka, a prenos iste možete da pratite na našem sajtu od 9 časova.
Uživo: 37. sednica Skupštine grada Subotice

Na dnevnom redu skupštine, kao jedna od najvažnijih tačaka, je i finalno utvrđivanje viškova zaposlenih (u javnom sektoru) koji su u stalnom radnom odnosu, a Skupštini je predloženo da se broj stalno zaposlenih smanji sa sadašnjih 2.554 na 2.373 odnosno da se 181 radnik u javnom sektoru proglasi viškom.

Poslanički klub Demokratske stranke je podneo amandman na ovu tačku dnevnog reda, sugerišući da iz racionalizacije treba da bude izuzeta oblast socijalne zaštita, ali Gradsko veće ga je odbacilo kao nepotpun. U jučerašnjem saopštenju SNS-a pojašnjeno je da je Gradska uprava još pre ovog amandmana revidirala predlog za racionalizaciju, uzimajući u obzir potrebe održavanja nivoa socijalne zaštite.

Na dnevnom redu naći će se i donošenje Odluke o izradi Izmene Plana detaljne regulacije za delove prostora MZ "Zorka" i MZ "Dudova šuma" (između ulica dr. Ferenca Bodrogvarija, železničke pruge Subotica - Budimpešta, ulice Kosovske, železničke pruge Subotica - Sombor i ulice Proleterskih brigada) u Subotic.

Skupština će odlučivati i o spratnosti objekata u postupku legalizacije odnosno legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, a trebala bi biti usvojena i izmena propisa o načinu plaćanja centralnog grejanja.

13:55 - Prenos sednice je završen, uskoro sledi izveštaj.

Izvor: Subotica.com
37. sednica Skupštine grada 37. sednica Skupštine grada 37. sednica Skupštine grada 37. sednica Skupštine grada 37. sednica Skupštine grada 37. sednica Skupštine grada 37. sednica Skupštine grada 37. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 7019

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.