Komentara: 9
Pregleda: 5163

Usvojen budžet grada za 2012. godinu

28.12.2011. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
Usvojen budžet grada za 2012. godinu

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su gradski budžet od 4,8 milijardi dinara. Nakon četvoročasovne rasprave budžet je usvojen sa 38 glasova za i 17 protiv,a uzdržanih nije bilo. Rasprava se povela oko amandmana koji su podneli odbornik Jene Maglai i Gradsko veće koji se odnosi na sufinansiranje emisije na bunjevačkom na programu Radio Subotice. Odbornici su odbili amandman koji je predao Maglai. Odbornik Iso Dautovski je izašao iz Demokratske stranke Srbije i prešao u Srpsku naprednu stranku.

Odbornik Jene Maglai je podneo amandman koji se odnosi na Odluku o budžetu grada za 2012.godine I to na sufinansiranje emisije na Radio Subotice na bunjevačkom jeziku. Odbornici su odbili amandman koji je podneo Jene Maglai bez obrazloženja. Gradsko veće je u svom amandmanu tražilo da se 1,3 miliona dinara izdvoji za sufinansiranje emisija na bunjevačkom jeziku za narednu godinu. 

Pozicija je pozvala sve da glasaju za budžet, dok je opozicija u raspravi navela sve nasleđene investicije, poput Narodnog pozorišta, Bazena u Dudovoj šumi, kao i novog bazena na Prozivci. Istaknuto je da grad ulazi u nova zaduživanja, da reč o virtuelnom budžetu i da svoje obaveze grad ne poštuje do kraja.

Višečasovna rasprava oko budžeta za narednu godinu je ličila na prošlogodišnju. Pozicija je hvalila budžet,dok je opozicija pronalazila mane i kritikovala stavku po stavku.

Novina u odluci o lokalnim administrativnim taksama je da je došlo do minimalnog poskupljenja u visini od pet odsto, zatim u odluci o lokalnim komunalnim taksama uvedena je nova stimulativna mera kada se otvaraju nova preduzeća ako imaju tri radnika plaćaju taksu umanjenu za 30 odsto, osim ukoliko se radi o delatnosti kockanja i klađenje,a uvedene su i kaznene mere ukoliko se odlika ne poštuje. Novina u odluci za plaćanje naknade za korišćenje građevinskog zemljišta je umanjenje za 20 odsto.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 5163
Povezane teme

budžet grada subotice

gradski budžet

gradsko veće

budžet subotice za 2012. godinu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.