Komentara: 5
Pregleda: 5147

Ustavni sud: "Grad Subotica mora da plati prosvetarima"

29.08.2014. u 18:10h
Izvor: RTV Yueco
Ustavni sud Srbije doneo je odluku da je lokalna samouprava Subotice obavezna da plati putne troškove zaposlenima u prosveti zbog neisplaćenih dela naknade putnih troškova.
Ustavni sud: "Grad Subotica mora da plati prosvetarima"

Iako je Osnovi sud u Subotici ovu tužbu odbacio kao nevažeću, članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine obratili su se Ustavnom sudu, koji je presudio u korist prosvetnih radnika.

Tadašnja lokalna samouprava u Subotici zaključila je sporazum sa jednim od sindikata da se radinicima isplaćuje 60 odsto od punog iznosa dnevne karte i pored toga što se Nezavisni sindikat protivio takvoj odluci. Takva odluka je po rečima članova nezavisnog sindikata, između ostalog, bila neustavna jer nije izašla u službenom glasniku. Osim toga lokalna samouprava je odredila i kilometražu do koje prosvetarima pripada ova naknada, pa je tako onima kojima rade van grada, trošak plaćen samo od opštinskih granica do grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5147

Povezana vest

Povezane teme

obrazovanje subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.