Komentara: 0
Pregleda: 3323

Uspešna saradnja Minhena i Subotice

05.10.2011. u 17:09h
Izvor: RTV Yueco
Uspešna saradnja Minhena i Subotice

Prijemom u generalnom konzulatu Republike Srbije u Minhenu, danas je obeleženo 11 godina saradnje gradova Minhena i Subotice. Uz prisustvo konzulice Srbije u glavnom gradu Bavarske Nataše Rašević, predstavnici dva grada su izrazili zadovoljstvo velikim rezultatima saradnje koja je napunila jednu deceniju.

Marian Lih, članica Gradske uprave Minhena za socijalna pitanja rekla je da je uprava Minhena uvek bila spremna da pomogne i da će rado razmotriti svaku inicijativu Subotičana.Saradnja je uspešna u mnogim oblastima, od socijale, zdravstva, školstva, do kulture i sporta. Sa njom se složio i Hamid Sijerčić, član Gradske uprave Minhena koji je uveliko doprineo da konkretna humanitarna pomoć stigne do Subotičana.

Podsetimo, Minhen je samo prošle godine obezbedio vatrogasno vozilo i 150 bolesničkih kreveta za Gerontološki centar u Subotici. Predstavnik Crvenog krsta Bavarske Peter Klaper naveo je da je u toku akcija nabavke automatizovanih bolesničkih kreveta za subotičku bolnicu, a da će deca Subotice i Hajdukova nastaviti da se druže sa vršnjacima iz Bavarske.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i predsednik Skupštine grada Slavko Parać zahvalili su odgovornim ljudima što su nesebično uložili svoje vreme i trud kako bi obezbedili pomoć za građane Subotice, ali i omogućili da subotička deca, umetnici i sportisti budu gosti glavnog grada Bavarske.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3323
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

Slavko Parać

minhen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.