Komentara: 0
Pregleda: 2420

Uspešna poseta farmera sajmu poljoprivrede u Berlinu

28.01.2013. u 18:57h
Izvor: RTV Yueco
Predstavnici dvadeset i pet najvećih porodičnih farmi sa kojih se dobavlja sirovo mleko za potrebe Mlekare Subotica vratilo se juče sa petodnevnog putovanja i posete jednom od najvećih svetskih sajmova poljoprivrede “Zelena nedelja” u Berlinu.
Uspešna poseta farmera sajmu poljoprivrede u Berlinu

Posetu je organizovala Mlekara Subotica sa ciljem da se njihovi najveći dobavljači sirovine upoznaju sa najnovijim dostignućima iz njihove oblasti poljoprivrede, a sa ciljem podizanja produktivnosti farmi i kvaliteta samog sirovog mleka. Osim posete sajmu, uglavnom farmeri sa suprugama, imali su priliku i da se upoznaju i sa znamenitostima nemačkih gradova Dresdena, Potsdama i naravno Berlina.

Predstavnici dvadeset i pet najvećih porodičnih farmi sa kojih se dobavlja sirovo mleko u Mlekaru Subotica boravili su od 22 do 27. januara na sajmu “Zelena nedelja” u Berlinu. Ono što je zanimljivo, a vezano je za ovu posetu, jeste da su na putovanje krenuli uglavnom farmeri sa suprugama, a na sajmu su imali priliku da vide najnovija dostignuća i sposobnosti poljoprivrede, prehrambene industrije i hortikulture. Među najzanimljivijima za domaće farmere bila je prezentacija automatske muže krava, gde je proizvođač ove opreme “Delaval” instalirao pravu štalu, sa živim grlima, kako bi na najbolji način dočarao najsaveremeniji, automatski sistem muže. Farmeri iz okoline Subotice praktikuju posete ovakvim sajmovima kako se na licu mesta uverili gde je njihova proizvodnja u odnosu na savremene svetske tokove.

Sajam u Berlinu je jedan od najvećih svetskih sajmova ovog tipa. Posetu sajmu organizovala je Mlekara Subotica, koja tako nastavlja praksu ustanovljenu prošle godine kada su predstavnici najvećih porodičnih farmi dobavljača sirovog mleka bili u poseti Sloveniji i Hrvatskoj. U Mlekari Subotica ovakve posete ne doživljavaju kao trošak, već kao ulaganje u svoju sirovinsku bazu što treba da dovede do povećanja kvaliteta sirovog mleka, te na osnovu toga najavljuju da će takva praksa biti nastavljena u budućnosti.

Osim posete sajmu, farmeri i njihove supruge imali su i turistički deo putovanja. Pre dolaska u Berlin obišli su i vodič ih je upoznao sa znamenitostima Dresdena, a nakon sajma farmerski parovi su obišli i upoznali znamenitosti Potsdama i samog glavnog grada Nemačke – Berlina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2420
Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.