Komentara: 5
Pregleda: 4007

Uspešna godina za subotički Ekonomski fakultet

17.12.2014. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Ekonomski fakultet u Subotici, koji školuje 5.500 studenata u Subotici, Novom Sadu i Bujanovcu, imao je uspešnu 2014. godinu, ocenio je dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr Nenad Vunjak.
Uspešna godina za subotički Ekonomski fakultet

Nove akreditacije studijskih programa, saradnja sa fakultetima i univerzitetima iz cele Evrope, saradnja sa privredom, izgradnja zgrade odeljenja u Bujanovcu su neka od najvećih dostignuća fakulteta u ovoj godini. Naredna će biti u znaku obeležavanja pet i po decenija ove visokoškolske ustanove.

Na tradicionalnom prijemu za novinare i poslovne partnere, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nenad Vunjak rekao je da je fakultet ove godine dobio nove akreditacije za više studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama, a otvoren je i novi zajednički studijski program sa Fakultetom za logistiku iz Celja. Vunjak je dodao da je fakultet ove godine upisao oko 740 studenata na osnovnim, blizu 350 studenata na master studijama, tako da se, po njegovoj oceni, na ovom fakultetu nije osetio pad broja studenata uzrokovan manjim brojem dece. Pored toga, fakultet je sklopio niz sporazuma o saradnji sa sličnim visokoškolskim institucijama iz cele Evrope, zahvaljujući kojoj će studenti i profesori moći da idu na razmenu, kao i sa preduzećima iz Srbije, što studentima treće godine omogućava dvonedeljnu praksu.

Na fakultetu se školuje oko 5.200 studenata u Subotici i Novom Sadu, kao i oko 300 u Bujanovcu. U toku i je i izgradnja zgrade odeljenja na jugu Srbije, a “osvežena” je i sama zgrada fakulteta u Subotici, kroz izgradnju pakringa, zamenu prozora i sl.

Sledeća, 2015. godina, kako je najavljeno, biće u znaku obeležavanja 55 godina postojanja i rada fakulteta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4007
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nenad vunjak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.