Komentara: 0
Pregleda: 2951

Uskršnja izložba u Gerontološkom centru Subotica

17.04.2014. u 20:47h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Radovi stanara domova i članova klubova čine Uskršnju izložbu koja je otvorena u holu doma Dudova šuma. Mnoštvo Uskršnjih jaja, korpica, zeka i dekoracija koje su deo praznika, radovi su spretnih ruku koje svakim danom vredno rade u objektima Gerontološkog centra Subotica.
Uskršnja izložba u Gerontološkom centru Subotica

Organizator kulturno-zabavnih aktivnosti Gerontološkog centra Subotica, Zlatinka Race Jeremić, objasnila je da se Uskršnja izložba priprema mesecima unapred. „Mi smo se maksimlano potrudili da se tu nađe sve ono što je učinjeno za Uskrs i u domovima i u klubovima Gerontološkog centra“- rekla je ona.

U kreativnim radionicama Gerontološkog centra Subotica postoji više od dvadeset tehnika koje se koriste za izradu raznih predmeta i ukrasa. Neke od njih su crtanje na staklu, salveta tehnika, crtanje na svili, na drvetu, slamarska tehnika, izrada predmeta od gline, slikanje na tekstilu, pustovanje, origami i druge.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, zahvalio se pre svega korisnicima, domaćinima i stručnim radnicima koji su učestvovali u pripremi ove izložbe. „Gerontološki centar ima tradiciju obeležavanja verskih i državnih praznika i mi se trudimo da ne bude razlike između mesta gde neko živi i doma, gde se oseća kao kod kuće i smatramo da je upravo praznik Hristovog Vaskrsnuća odnosno Uskrsnuća najznačajniji praznik. On pokazuje da nešto što deluje nemoguće, može da postane moguće. Tako je i sa našim korisnicima, neko ko ceo život nije bio umetnik, ovde počinje da stvara ovakva dela. Svako delo koje danas vidimo ovde je veliko delo jer je unikat, pa i jeste veliki uspeh“- kazao je Ivanišević.

Gospođa Klara, koja stanuje u domu Dudova šuma, imala je želju da uruči poklon direktoru Gerontološkog centra Subotica. Naime, uručila mu je crveno jaje, takozvanu „čuvarkuću“ i poželela mu da praznik provede u zdravlju i veselju.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2951
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.