Komentara: 11
Pregleda: 8656

Uskoro završetak gradnje dve nove fabrike

05.07.2012. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
U Privrednoj zoni Mali Bajmok završena je izgradnja saobraćajnica za buduće fabrike Svarovski i Kalcedonija, a u toku je izgradnja fabrika Dunkermotoren i Contitech fluid Serbia. Pored saobraćajnica, postavljena je vodovodna i kanalizaciona mreža, a sledi postavljanje javne rasvete. Ukoliko se obezbede sredstva, Privredna zona Mali Bajmok još u ovoj godini može biti u potpunosti infrastrukturno opremljena.
Uskoro završetak gradnje dve nove fabrike

Nekoliko dana pre isteka mandata, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić na plus 37 stepeni obilazi radove u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Pre nekoliko dana završeno je asfaltiranje saobraćajnica koje vode do parcela na kojima će svoje kapacitete graditi Svarovski i Kalcedonija. Osim toga, izgradnjom saobraćajnice omogućava se i prohodnost ka parcelama koje još nisu ustupljene investitorima, a to će biti parcele koje će, za razliku od dosadašnjih koje su ustupljene bez naknade, biti ponuđene na prodaju.

Pored asfalta, na pomenutoj lokaciji postavljena je i vodovodna i kanalizaciona mreža. Ove radove sa 41 miliona dinara finansiralo je ministarstvo za infrastrukturu. Ono što sledi jeste postavljanje javne rasvete, a do sredine 2013. ova zona može biti kompletno infrstrukturno opremljeno.

U privrednoj zoni Mali Bajmok, nakon izbora, u jeku svetske krize i po visokim temperaturama, radnici preduzeća SMB gradnja grade buduću fabriku Dunkermotoren. Dva meseca nakon početka radova, objekat je zatvoren i ukrovljen i uređene platforme za interne saobraćajnice, a u narednih 40 dana slede završni radovi.

Dunkermotoren nije jedino gradilište u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Radnici beogradskog preduzeća IMP Balkan izvode završne radove na izgradnji fabrike Contitech fluid Serbia.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 8656
Povezane teme

fabrika Subotica

Dunkermotoren Subotica

fabrika vetrogeneratora

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

fabrika auto delova

fabrika kalcedonija

fabrika svarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.