Komentara: 7
Pregleda: 4206

Uskoro sastanak mešovite srpsko-mađarske komisije

13.02.2016. u 15:48h
Izvor: Subotica.com
Posle četiri godine, ponovo je oživela Međuvladina mešovita komisija za manjine Srbije i Mađarske, koja je nedavno imala neformalni sastanak, a uskoro će se i zvanično sastati predstavnici srpske zajednice u Mađarskoj i mađarske u Srbiji.
Uskoro sastanak mešovite srpsko-mađarske komisije

Na neformalnom sastanku u Segedinu o daljim aktivnostima komisije razgovarali su Nenad Ivanišević, kopresedavajući sa srpske strane i Ferenc Kalamar, kopresedavajući sa mađarske strane.

- Međuvladina komisija je veoma važna za položaj srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i mađarske u Srbiji, a nama su obe zajendice podjednako važne, jer želimo da pokažemo da Vlada brine o svim našim sunarodnicima ma gde živeli i svim našim građanima , bez obzira na nacionalnu pripadnost – objašnjava Nenad Ivanišević. - Predstavnici srpske nacionalne manjine iz Mađarske, kao i predstavnici mađarskog naroda iz Srbije, biće u delegacijama koje će učestvovati na zvaničnom sastanku.

Slede razgovori sa predstavnicima Srba u Budimpešti, ali i sa predstavnicima Mađarskog nacionalnog saveta i Ištvanom Pastorom, predsednikom Skupštine Vojvodine, koji će biti deo srpske komisije jer oni najbolje mogu da pomognu interesima mađarske zajednice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 4206

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.