Komentara: 3
Pregleda: 3228

Uskoro opomene za Toplanine dužnike

06.06.2012. u 00:41h
Izvor: RTV City
Toplane u Srbiji planiraju poskupljenje grejanja od minimum 10 odsto, a neke i za više od 30 odsto, jer je cena grejanja u Srbiji ekonomski neisplativa, a toplane imaju i velike dugove iz prethodne grejne sezone koje moraju da plate, kažu u toplanama Srbije.
Uskoro opomene za Toplanine dužnike

Toplane će tražiti poskupljenje ukoliko im to odobri Upravni odbor Udruženja toplana Srbije i lokalne samouprave, koje o tome donose konačnu odluku, prenosi Tanjug. Kako smo saznali od Pere Rikića, direktora JP Subotička toplana, u ovom preduzeću trenutno svode bilans protekle grejne sezone a eventualni zahtev za povećanje cene grejanja uputiće lokalnoj samoupravi na jesen, pred početak nove.

Subotička toplana dobavljačima energenata duguje 120 miliona dinara,od čega  Srbijagasu 80 miliona i njih će prema ugovoru o reprogramu izmiriti do kraja leta.Osim toga, Toplana ima dugovanje od 40 miliona dinara prema  Robnim rezervama za 600 tona mazuta. Potraživanja ovog preduzeća prema građanima i privredi iznose oko 250 miliona dinara.Ova cifra delom se odnosi na grejnu sezonu koja je za nama ali i na dugovanja iz prethodnih sezona, za koje su potrošači tuženi ali još uvek nisu naplaćena.

Prema najavi iz Toplane,narednih dana će na adrese svih dužnika stići opomene u kojima će im biti ostavljen rok da izmire preostala dugovanja. Oni koji ne budu u mogućnosti da dug plate u celosti, u dogovoru sa Toplanom moći će to da učine na rate.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3228
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.