Komentara: 3
Pregleda: 3936

Uskoro i prijem novca preko Pej pala?

15.04.2014. u 19:22h
Izvor: RTV Yueco
Postoje velike šanse da “Pej pal” uskoro omogući prijem uplata iz inostranstva u Srbiji, najavljeno na otvaranju konferencije “E trgovina” koja se po 14. put održava na Paliću. To bi svima koji trguju preko interneta omogućilo i prijem novca iz inostranstva, pošto je do sada postojala samo mogućnost plaćanja preko ovog servisa iz Srbije. Ovogodišnja “E trgovina” posvećena je i pitanjima nepostojanja “E novca” u Srbiji, kao i logistici internet trgovine, u smislu dostave i carinjenja.
Uskoro i prijem novca preko Pej pala?

Kako je najavljeno pred otvaranje 14. međunarodne konferencije o elektronskom poslovaju “E trgovina” na Paliću, delegacija “Pej Pala” uskoro dolazi u Srbiju, gde će razgovarati s predstavnicima domaćih institucija kako bi zajednički pronašli rešenje za puštanje opcije prijema novca putem interneta preko ovog servisa u Srbiji. Regulatorne reforme u proteklih nekoliko godina dovele su do toga da servis Pej pal dođe u Srbiju, ali nudeći samo “send” opciju, odnosno plaćanja putem interneta u inostranstvo. Ovako bi se omogućilo i plaćanje iz inostranstva.

Ovogodišnji program konferencije “E trgovina”, koja se po 14. put organizuje na Paliću čine 54 prezentacije, 7 tematskih Panela i dve specijalizovane radionice sa primerima iz prakse. Prvog dana konferencije dominira tema vezana za plaćanje karticama na internetu, a u tom pravcu biće održana i panel diskusija posvećena nedostatku “E novca” u Srbiji, odnosno Zakona o platnim uslugama. Što se tiče zakona o elektronskim platnim uslugama, Nebojša Đurić iz agencije “E trgovina” ocenio je da se taj zakon čega dosta dugo, a da već na tržištu Srbije posluju kompanije koji će na osnovu njega moći da prošire svoje poslovanje.

Prošle godine putem interneta robu i usluge kupovalo oko 900.000 ljudi u Srbiji, što je porast u odnosu na 2012. godinu, kada je taj broj iznosio oko 600.000. “E trgovina”, najveća konferencija o e-trgovini i e-poslovanju u Srbiji namenjena privredi održava se na Paliću do 17. aprila.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 3936
Povezane teme

e-trgovina

paypal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.