Komentara: 8
Pregleda: 4140

Uručene nagrade matematičarima

14.03.2012. u 16:25h
Izvor: RTV Yueco
Uručene nagrade matematičarima

U Velikoj većnici Gradske kuće uručene su nagrade mladim matematičarima koji su postigli zapažene rezultate na okružnom i opštinskom takmičenju iz matematike. Nagrade je uručio gradonačelnik Saša Vučinić. Dodelom diploma i pohvala, predstavnici Grada Subotica želeli su da odaju priznanje ovoj deci.

Oko 300 mladih matematičara iz subotičkih osnovnih i srednjih škola je učestvovalo na raznim takmičenjima iz matematike. Mladi i talentovani Subotičani vole matematiku, jer im je zabavna.

Pomoćnica gradonačelnika za kulturu i obrazovanje kaže da među nagrađenim učenicima su deca iz porodica koje su i ranijih godina ostvarivale zapažene rezultate. Matematika je kao i muzika i za nju je potreban talenat. U lokalnoj samoupravi kažu da nisu imali novca da svaga materijalno nagrade, zbog toga su odlučili da im organizuju svečano uručenje pohvala.

Učenicima je odato priznanje na postignutim rezultatima. Nagrađeno je 120 osnovaca i 20 srednjoškolaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4140
Povezane teme

Saša Vučinić

Grad Subotica

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.