Komentara: 24
Pregleda: 23918

Upozorenje na lokalnu pojavu grmljavine sa gradom

21.05.2015. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
Na osnovu dobijenog upozorenja od RHMZ-a, iz Odeljenja za vanredne situacije u Subotici obaveštavaju građane na lokalnu pojavu grmljavine sa gradom, uz moguću količinu padavina veću od 20 l/m2, u periodu do 3h.
Upozorenje na lokalnu pojavu grmljavine sa gradom

U četvrtak, 21. maja 2015. godine, očekuje se:

Opasno vreme 
Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Lokalna pojava grmljavine sa gradom 
Rizik od udara groma, opasnost po život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja, koji koriste električnu energiju, rizik od izazivanja požara, problemi u telekomunikacijama, moguće veće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, i u poljoprivredi, naročito u kombinaciji sa jakim vetrom i intezivnim pljuskovima.

Količina padavina veća od 20 l/m2 u periodu do 3h 
Izazivanje ozbiljnih poteškoća u urbanim sredinama (posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti. Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 23918
Povezane teme

nevreme

nevreme u subotici

jaka kiša

padavine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.