Mobilna verzija sajta www.subotica.com na twitteru www.subotica.com na facebooku vesti putem RSS-a
Poveži se preko Povezivanje putem Facebook mrežePovezivanje putem Google mrežePovezivanje putem Yahoo mreže | registracija | zaboravljena šifra  zapamti me
Petak, 22. Avgust 2014. / Temperatura: 25 oC Kurs: 117,56 (RSD/EUR)


Univerzalne parking karte za invalide

Postavljeno: 06.12.2011 u 15:36h  Izvor: RTV Yueco Pregleda: 2087 Komentara: 1

Počev od 2012. godine nove parking kartice za osobe sa invaliditetom biće univerzalne i važiće na teritoriji cele Republike Srbije.

Na samim karticama uvedene su određene bezbednosne funkcije za sprečavanje falsifikovanja i postavljaće se na desnoj strani prednjeg vetrobranskog stakla vozila, na vidljivom mestu. Osobe sa invaliditetom imaće mogućnost da koriste rezervisana mesta za parking koja su najbliža njihovoj destinaciji, rečeno je juče u "Parking servisu" u Beogradu.

Cilj uvođenja jedinstvenih parking kartica je unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i ostvarivanje prava na jednake povlastice pri parkiranju na teritoriji republike. Uvođenjem jedinstvenog modela parking kartice unapređuje se uključivanje osoba sa invaliditetom u socio-ekonomski život. Nove kartice znatno će doprineti smanjenju zloupotrebe i time i omogućiti osobama sa invaliditetom da ostvare svoje pravo na parkiranje. Kako bi sprečili nepropisno zauzimanje parking mesta koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom, JKP "Parking servis" će nastaviti po prioritetu da uklanja vozila koja zauzimaju takva mesta.

Inicijativu za izdavanje novih standardizovanih i zaštićenih kartica pokrenuli su Ministarstvo rada i socijalne politike, JKP "Parking servis", Udruženje parkirališta Srbije i Forum mladih za osobe sa invaliditetom.

Sviđa mi se! [17] | Ne sviđa mi se [1]
Postavljeno pre 989 dana i 23 sata | Kategorija: Opšte Pregleda: 2087   Komentara: 1

Štampaj vest | Pošalji prijatelju | Postavi na Twitter

komentarisanje članka
 
Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
Imaš na raspolaganju 300 karaktera i možeš dodati maks. 6 fotografija (JPG/PNG).
Pročitaj pravila za objavljivanje komentara

PRAVILA ZA KOMENTARISANJE

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke će biti obrisani bez obrazloženja. Molimo učesnike u komentarisanju da se prilikom pisanja komentara pridržavaju elementarnih pravopisnih pravila. Komentari većinski pisani velikim slovima neće biti odobravani.

Uredništvo sajta će obrisati komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog Internet portala.

Komentari upućeni direktno nama u kojima sugerišete na neke nepravilosti i nedostatke na sajtu razmotrićemo, ali nećemo objavljivati u okviru vesti.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Portala.

ID) 16407 [0] | [0] penzijoner (pre 989 dana i 19 sati)
niste odredili dokolikonstepeni invalidnosti pripada osloba\anje parkinga jel nisu samo invalidi koji su uinvaliskim kolicima
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.

Vrh stranice

Poslednji komentari na vesti

Počelo saslušanje o slučaju… dokle vise sa ovim vestima? svakih sat vremena reinterpretirana (ista) vest o nesrecnoj…
Dani bunjevačke kulture i jela u… Za ALVATNA da zna da je to jedna najlipsa tradicija Bajmoku koja se odrzava svake godine.…
Roditelji Tijane Jurić dali izjave… aPista@ u zemljama EU DECA NI PREKO DANA NESMEJU DA BUDU BEZ PRISUSTVA…
Roditelji Tijane Jurić dali izjave… Bravo Igore,to je pravo pitanje!Upravo iz tog razloga (plaćanje advokata tog kalibra) sam…
Roditelji Tijane Jurić dali izjave… Advokati ovakve stvari nekada rade i zbog stručnog samodokazivanja i borbe za prestiž u…
Poslednji komentari na vesti i pištaljke

Vremenska prognoza

SUBOTICA ( trenutno 25 oC - avg 22, 14:45 )
Najviša dnevna: 26 oC
Najniža dnevna: 13 oC
Vlažnost vazduha: 39%
Brzina i smer vetra: SI 7 km/h
sub, 23 avg
Najviša: 26 oC
Najniža: 16 oC
ned, 24 avg
Najviša: 22 oC
Najniža: 14 oC

Informacija