Komentara: 13
Pregleda: 4351

Udruženje "Hercegovina" dobilo zahvalnicu od Vlade Republike Srpske

28.08.2014. u 02:08h
Dvadeset godina čekalo se da neko od zvaničnika Republike Srpske pozove zavičajna udruženja u Srbiji na jednom mestu. Iako su pozivi za ovaj susret upućeni tek dva dana pre samog susreta, mala sala Kolarčeve zadužbine u Beogradu bila je popunjena do poslednjeg mesta. Tom prilikom, Udruženju "Hercegovina" je dodeljena zahvalnica na trudu i zalaganju u prikupljanju sredstava za pomoć poplavljenim područjima.
Udruženje "Hercegovina" dobilo zahvalnicu od Vlade Republike Srpske

Da podsetimo, početkom juna 2014. godine Udruženje “Hercegovina” iz Bačkog Dušanova priredilo je donatorsko veče u sali Hotela “Patria” u Subotici. Prvobitno, ovo veče bilo je predviđeno kao nastavak akcije “Podignimo Prebilovce”, ali je zbog nedavnih katastrofalnih poplava, a i na preporuku i blagoslov vladike Grigorija pomoć podeljena na sanaciju šteta nastalih od poplava u Republici Srpskoj i Srbiji.

Premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, uručila je priznanja mnogim zavičajnim udruženjima, ali bilo je vidno da su se Hercegovci prilično istakli u ovim akcijama; priznanje su dobili: Udruženje Nevesinjaca u Beogradu, ZU “Hercegovina” iz Bačkog Dušanova, kao i zavičajni klub Bilećana u Beogradu, prenosi portal Slobodna Hercegovina.

Udruženje "Hercegovina" dobilo zahvalnicu od Vlade Republike Srpske

Priznanje za Hercegovce u Subotici: Željka Cvijanović i Borislav Vukajlović (foto: Slobodna Hercegovina)

Premijerka je, obraćajući se predstavnicima zavičajnih udruženja Srba iz Srpske i BiH u Srbiji navela da je Republika Srpska zbog katastrofe koja ju je zadesila u jednom momentu bila na kolenima, ali da se izvukla i da je svakog dana sve zrelija.

Udruženje "Hercegovina" dobilo zahvalnicu od Vlade Republike Srpske

foto: Slobodna Hercegovina

Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4351

Povezane vesti

Povezane teme

udruženje hercegovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.