Komentara: 2
Pregleda: 2997

U prihvatilištu u Kertvarošu boravi 11 lica

13.02.2012. u 14:21h
Izvor: RTV Yueco
U prihvatilištu u Kertvarošu boravi 11 lica

U Subotici je otvoreno još jedno prihvatilište za beskućnike sa prenoćištem. Nalazi se na adresi Alekse Šantića 27A, gde je protekle noći prenoćilo 11 lica. Svima je obezbeđena lekarska pomoć, odeća i tri obroka. Predsednik Skupštine grada, Slavko Parać i zamenik direktora Gerontološkog centra obišli su objekat da se uvere u kakvim uslovima borave naši sugrađani bez krova nad glavom.

Lica koja se nalaze u prihvatilištu u Kervarošu kažu da su zadovoljna sa smeštajem. Većina njih je bila prvo smeštena u prihvatilištu u Gajevoj ulici na broju 50. Svi su različitog statusa od toga da žive na ulici, pa do toga da nemaju novca za ogrev, da plate struju i za osnovne potrebe.

U objektu Gerontološkog kluba u Kertvarošu osposobljene su prostorije za prihvat lica u stanju hitne socijalne potrebe. Hrana, odeća i ćebad su nabavljeni u saradnji sa Crvenim krstom i Karitasom. U lokalnoj samoupravi kažu da ima više lica kojima je pomoć nego što su u prvi mah misili.

Do sada je utočište u prihvatilištima potražilo preko 40 lica. U Gerontološkom centru kažu da ukoliko bude bilo potrebe osposobiće se i prostorije u Domu za negu na adresi 27.marta.

Svih osam gerontoloških klubova će da rade redovnom vremenu kako bi njihovi članovi i korisnici imali kuvani obrok tokom dana. Nakon prestanka vanredne situacije, gledaće se da korisnicima prihvatilišta pomogne u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2997
Povezane teme

prihvatilište subotica

prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.