Komentara: 1
Pregleda: 3920

U ponoć privremeno zatvaranje manjinskih spiskova

18.08.2014. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
Večeras u ponoć biće privremeno zatvoreni posebni birački spiskovi za izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti održani 26. oktobra. Ukoliko se 40 odsto broja pripadnika određene manjine po poslednjem popisu upiše u taj spisak, izbori će biti održani neposredno. U suprotnom, biće održana elektroska skupština.
U ponoć privremeno zatvaranje manjinskih spiskova

U Gradskoj upravi je još danas moguć upis ili promene u posebnom biračkom spisku za predstojeće izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina. Taj spisak je formiran pre četiri godine, kada su se u posebne spiskove nacionalnih zajednica upisivali pripadnici nacionalnih zajednica kako bi imali pravo glasa na izborima. Osim toga, broj upisanih birača određuje na koji način će izbori biti održani.

Večeras u ponoć će biti privremeno zaključeni posebni birački spiskovi, kako bi se na osnovu broja upisanih odredilo koja nacionalna zajednica ide na neposredne izbore, a koja na elektorsku skupštinu. Raspisivanje izbora očekuje se u sredu ili petak, nakon čega će birački spisak biti ponovo otvoren.

Izbori za Nacionalne savete Nacionalnih manjina, po poslednjim najavama, biće održani 26. oktobra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3920
Povezane teme

nacionalne manjine

nacionalna manjina

nacionalni saveti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.