Komentara: 51
Pregleda: 12507

U ponedeljak počinje rušenje „skeleta"

06.02.2013. u 14:30h
Izvor: SuMedija
Rušenje velikog betonskog skeleta u centru grada, starog 50 godina, koji je minulih decenija bio stecište narkomana i potencijalno leglo zaraze, počinje u ponedeljak i biće završeno do kraje naredne nedelje.
U ponedeljak počinje rušenje „skeleta"

Danas je gradonačelnik Modest Dulić, nakon što je istekao rok za žalbe, potpisao ugovor sa beogradskom firmom „Elita-kop“, koja je bila najpovoljniji ponuđač na tenderu, pa više nema smetnji za početak radova.

Sporna parcela bila je u vlasništvu novosadske firme „Holtek gradnja“ iz Novog Sada, a između nje i lokalne samouprave u Subotici vodio se sudski spor dug 17 godina, koji je rešen u drugoj polovini prošle godine kada je grad pristao, vansudskim poravnanjem, da isplati „Holteku“ oko 40 miliona dinara.

- Rušenje je mnogo puta najavljivano prethodnih godina, ali posao nije realizovan, pa je bila opravdana skepsa javnosti. Međutim, sada smo rešili višedecenijski problem. Na mestu betonskog skeleta biće, za sada, zelena površina, najverovatnije sa igralištem za decu, a o daljoj sudbini ove parcele i njenoj kasnijoj nameni odlučivaće Skupština grada – izjavio Modest Dulić i dodao da će centru Subotice uskoro biti vraćen prepoznatljivi sjaj, jer je uskoro na redu i sanacija zelene fonate, te da se intenzivno radi na nastavku radova na zgradi Narodnog pozorišta.

Betonski skelet u centru Subotice, izgrađen 1963. godine, prvobitno je trebao biti bioskop, ali je u toku radova došlo do velikog požara u kome je sačuvana samo betonska konstrukcija i od tada više nije bilo nikakvih radova.

- Vrednost radova je 3,7 miliona dinara, a izabrani ponuđač nam je dao ponudu koja je dvostruko niža od najbližeg konkurenta, tako da je grad napravio dobar posao. Rok za završetak radova je 30 dana od otvaranja gradilišta – rekla je Snežana Pejčić, v. d. direktorica Direkcije za izgradnju Subotice.

Veso Romić, vlasnik i direktor firme „Elita-kop“ naglasio je da je ovo mali posao za njegovu firmu, koja ima preko 200 zaposlenih, ali da se uverio da je vrlo značajan za grad, te je obećao da će rušenje, ako to vremenski uslovi dozvole, biti završeno do kraja naredne sedmice i da će parcela biti potpuno očišćena i izravnata.

- Tačno je da je naša ponuda daleko niža od ostalih, ali to je delimično i zbog toga što do sada nikada nismo izvodili radove u ovom delu zemlje, pa na neki način ovako sebe reklamiramo – rekao je Romić.

Izvor: SuMedija
Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta Potpisivanje ugovora za rušenje betonskog skeleta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 51
Pregleda: 12507

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Snežana Pejčić

Modest Dulić

betonski skelet

betonski kostur

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.