Komentara: 24
Pregleda: 4886

U nedelju centralna proslava Dužijance

04.08.2015. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
Predstojeći vikend u Subotici biće u znaku centralne proslave Dužijance. U susret nedeljnom "finalu" održaće se izložbe i drugi kulturno-umetnički sadržaj, kao i svečana povorka kroz grad.
U nedelju centralna proslava Dužijance

U petak u 19 časova biće otvorena izložba radova od slame nastalih na 30. sazivu kolonije slamarki u Tavankutu, nakon čega će na Gradskom trgu od 20 časova uslediti tamburaško veče i predstavljanje ovogodišnjeg bandaša i bandašice, dok će tokom celog dana na trgu biti priređena izložba rukotvorina.

U subotu će, između ostalog, na trgu od 20 časova i 20 minuta biti priređena smotra folklornih ansambala. Centralna proslava ovogodišnje Dužijance počinje u nedelju od 8 i 45 sa blagoslovom i ispraćajem bandaša i bandašice u crkvi Svetog Roka, a od 9 do 10 sati trajaće povorka do Katedrale Svete Terezije Avilske gde će biti priređeno svečano euharistijsko slavlje.

U u nedelju od 11,30 časova biće održana svečana povorka kroz grad i predaja hleba od ovogodišnjeg žita gradonačelniku na centralnog gradskom trgu.

U nedelju prilikom šetnje svečane povorke, doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulicama u centru grada. Tradicionalno biče zatvorene ulice Matka Vukovića, Matije Gubca, Trga žrtava Fašizma tako da će i trase autobuskog gradskog i prigradskog saobraćaja biti izmenjene.

Organizatori imaju uveravanja da će aktuelni radovi na ovoj lokaciji do tada biti završeni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 4886
Povezane teme

dužijanca

dužijanca subotica

program dužijance

dužijanca 2015

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.