Komentara: 1
Pregleda: 3629

U hraniteljskim porodicama 79 odraslih

30.03.2015. u 18:16h
Izvor: RTV Yueco
U hraniteljskim porodicama na teritoriji grada smešteno je 79 odraslih lica.  Najčešći korisnici usluge porodičnog smeštaja su beskućnici, lica sa zdravstvenim problemima i radno nesposobna lica. Subotica je lider u pružanju usluge porodičnog smeštaja u našoj zemlji, kažu u Centru za socijalni rad.
U hraniteljskim porodicama 79 odraslih

Naša sugrađanka, Sanela Šargić se bavi hraniteljstvom od 2009. godine. Ideja za hraniteljstvom, potekla je od Saneline majke, koja godinama uspešno vodi brigu o odraslim licima. Na porodičnom smeštaju, Sanela trenutno ima tri štićenice, sa smetnjama u razvoju.

Porodični smeštaj se može obezbediti i za odrasla i starija lica radi pobobljšanja kvaliteta njihovog života, ističu socijalni radnici.

Hraniteljstvo za odrasle podrazumeva zbrinjavanje odraslih osoba, o kojima nema ko da se stara, kao i onim kojima je neophodna nega i pomoć druge osobe. Prema rečima rukovodioca Službe za odrasla i stara lica Centra za socijalni rad, Jelene Zimonjić najčešći korisnici ove usluge su beskućnici, lica sa zdravstvenim problemima i radno nesposobna lica. 

Za svoj rad hranitelji dobijaju naknadu, koja trenutno iznosi  oko 9 hiljada dinara, dok naknada za izdržavanje korisnika iznosi oko 18 hiljada dinara. Na porodičnom smeštaju nalazi se ukupno 79 lica, 57 muškaraca i 22 žene.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3629

Povezana vest

Povezane teme

hraniteljske porodice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.