Komentara: 7
Pregleda: 2695

U Bajmoku održana tradicionalna Božićna izložba

26.12.2014. u 15:03h
Izvor: Subotičke novine
Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, spremno su čekali i svi oni koji su bili prisutni na svečanom otvaranju tradicionalne izložbe povodom ovog praznika koju godinama unazad organizuje Bunjevački kulturni centar „Bajmok“.
U Bajmoku održana tradicionalna Božićna izložba

Božićni ukrasi krasili su prostorije Mesne zajednice „Bajmok“, a svoje radove izložili su brojni Bajmočani, gosti iz okolnih mesta, a poseban kutak bio je namenjen dečijim radovima. Najmlađi su, u stvari, bili u centru pažnje tokom svečanog otvaranja. Đaci koji u OŠ „Vuk Karadžić“ uče bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture bili su nosioci i glavni akteri prigodnog programa u kojem su dominirale božićne recitacije i pesme.

Izložbu je u društvu Branka Pokornića, predsednika Bunjevačkog centar „Bajmok“, svečano otvorio Mirko Bajić, zamenik predsednika Skupštine Subotice, ali i predsednik Izvršnog odbora Bunjevačkog nacionalnog saveta.  On je, tom prilikom, posebno istakao vrednost rada sa najmlađima koji su zaista dokaz da su Bunjevci i dalje itekako prisutni na ovim prostorima.

Na kraju programa najmlađi učesnici su bili najveseliji, jer su ih dočekali božićno-novogodišnji paketići koji su bili „pojačani“ tek izašlom knjigom za najmlađe „Tandrčak i njegovo blago 6“, u izdanju NIU „Bunjevački informativni centar“.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2695
Povezane teme

Bajmok

mirko bajić

branko pokornić

božić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.