Komentara: 11
Pregleda: 11723

Turci kopirali i "negro bombone"

07.08.2012. u 14:47h
Izvor: Mondo
Kompanija Pionir saopštila je danas da se posle kopije njenog poznatog brenda lešnik karamele, pojavila i kopija "negro bombona" koje su takođe uvezene iz Turske, ali da one, za razliku od karamela, nisu dospele do kupaca.
Turci kopirali i "negro bombone"

Cena naših i tih karamela sa "krivotvorenim žigom" je ista, čak su se našle jedna pored drugih u prodavnicima i kupac je doveden u zabludu o njenom poreklu i kvalitetu, rekla je portparol kompanije Vesna Vlatković, na konferenciji za novinare, napominjući da kupac teško može da razlikuje kesice ovih bombona.

Posle nedavnog upozorenja javnosti da se pojavila kopija Pionirovih lešnik karamela, koja još može da se nađe u nekim prodavnicama, kaže Vlatković, dobijene su informacije da se na udaru našao i Pionirov najpoznatiji brend - negro.

Ovi proizvodi nisu stigli do potrošača jer su maloprodajni i veloprodajni kupci odbili da ih stave na svoje police, prepoznajući kopiju, rekla je Vlatković.

Vlatković je ocenila da je brend u savremenom svetu najznačajnija vrednost neke firme i da je najveća šteta Pioniru učinjena time što su potrošači, ne znajući da to
nisu njihove bombone, sigurno primetili razliku čime se njihovo poverenje dovodi u pitanje.

Vlasnik Pionira Miroljub Aleksić rekao je da su nadležni, ministarstvo finansija i poljoprivrede, reagovali brzo I doneli rešenje da se sva količina kopiranog proizvodazapleni i povuče sa rafova.

Veliki je problem što neka firma sa par zaposlenih može da vam ugrozi posao vredan milione evra na kojem je angažovano puno ljudi, rekao ja Aleksić.

On je dodao da su predstavnici novobeogradske firme koja je uvezela kopiju odbili "drsko" da razgovaraju sa Pionirom kako bi se rešio problem pa, navode iz kompanije, predstoje sudski postupci.

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 11723
Povezane teme

fabrika pionir

negro bombone

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.