Komentara: 7
Pregleda: 6064

Turnir u basketu naredne subote u Aleksandrovu

25.07.2014. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Na košarkaškom terenu Bratstva u Aleksandrovu naredne subote (2. avgust) održaće se treći po redu turnir u basketu 3 na 3 (sa jednom izmenom). Prijave traju do 29. jula, kotizacija iznosi 600 dinara po ekipi. Za prijave i dodatne informacije pozovite 063/157-07-21.
Turnir u basketu naredne subote u Aleksandrovu

Za najbolje na turniru obezbeđene su novčane nagrade u iznosu od 4.000 dinara za prvoplasiranu ekipu, 2.000 za drugoplasiranu, dok će trećeplasirana dobiti nazad novac od kotizacije.

Prvi turnir održan je 18. jula prošle godine i na njemu je učestvovalo 16 ekipa, odnono 64 igrača. Pobednik ovog turnira je bila ekipa iz Malog Bajmoka za koju su igrali Mladen Vitasović, Miladin Krstič, Nema Tića i Dragan Ivošević. Na drugom turniru odigranom tokom leta prošle godine učestvovale su samo ekipe iz ovog naselja.

Organizaciju su na sebe preuzeli sami učesnici, uz podršku Mesne zajednice "Aleksandrovo", koji su nekoliko dana pred turnir intenzivno sređivali teren i neposrednu okolinu.

Kako kaže jedan od organizatora turnira prošle godine u sklopu pripreme terena jedna grupa momaka je počupala korov sa betonske podloge, ali i u okolini,  kažu da su kopali kako bi došli do prvobitnih aut linija za koje čak i mnogi veterani tvrde da u životu nisu videli. Izvučene su nove linije, a u međuvremenu su postavljene i dve klupe koje je obezbedila MZ "Aleksandrovo".

Turnir u basketu naredne subote u Aleksandrovu

Pomoć u organizaciji prošlogodišnjeg turnira imali su i od obližnje drvare koja im je ustupila koriščenje struje kako bi mogli da instaliraju ozvučenje, koje su takođe sami organizovali. Svoj doprinos održavanju dalo je i nekoliko kafića iz naselja koji su dali svoj inventar (klupe, stolice, suncobrani).

Turnir je na zadovoljstvo organizatora protekao u najboljem redu, akako kažu u fer i sportskom duhu, kako i dolikuje jednoj ovakvoj akciji, a posebno su zadovoljni što iako igraju na betonskom terenu koji nije ni blizu idealnog stanja niko od igrača se nije povredio.

Turnir u basketu naredne subote u Aleksandrovu

Jedna od velikih želja momaka koji u velikom broju koriste ovaj teren, koji je i jedini u Aleksandrovu, je postavljanje tartan podloge kako bi im prostor za rekreaciju bio bezbedniji i prijatniji za igru pod obručima. Gradska vlast ulaganjem u ovaj prostor pomogla bi mladima da na ovom prostoru nastave druženje i provode kvalitetno vreme uz sport i rekreaciju, umesto uz računare i po kafićima.

Prijave za ovogodišnji turnir traju do 29. jula, a kotizacija (učešće) iznosi 600 dinara po ekipi. Za prijave i dodatne informacije pozovite 063/157-07-21. Trenutno ima 9 prijavljenih ekipa, dok se za još 5 čeka potvrda.

Kao i prošle godine očekuje se da po lepom vremenu na turniru bude prisutan veći broj posmatrača-navijača. Fotografije sa prošlogodišnjeg turnira možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo Turnir u basketu u MZ Aleksandrovo
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6064

Povezana zviždaljka

Povezane teme

mesna zajednica aleksandrovo

aleksandrovo

basket

košarkaški turnir

turnir u basketu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.