Komentara: 22
Pregleda: 13331

Trojica osuđena na po 30 godina zbog ubistva iz 2013. godine

05.10.2015. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Posle nešto više od dve godine pravnog procesa Veliko veće Višeg suda u Subotici proglasilo je danas krivim trojicu Subotičana koji su u julu 2013. godine opljačkali, a zatim i na smrt pretukli 94-godišnjeg starca. Oni su osuđeni na jedinstvenu kaznu od po 30 godina, ali presuda nije pravosnažna, odnosno na nju može da se iznese prigovor.
Trojica osuđena na po 30 godina zbog ubistva iz 2013. godine

Subotička policija saopštila je 21. jula 2013. godine da je uhapsila troje Subotičana pod sumnjom da su, lažno se predstavljajući kao policajci, upali u kuću 94-godišnjeg starca, tražili mu novac i pretukli ga, nakon čega je od zadobijenih povreda starac preminuo.

Tom prilikom policija je lišila slobode 32-godišnjeg B.A., 23-godišnjeg M.V. i 30-godišnjeg A.D, svi iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i tri krivična dela razbojništva. Više o ovom slučaju u povezanoj vesti.

Veliko veće Višeg suda u Subotici proglasilo je danas krivim optužene Belu Akarijaša, Aleksandra Dimovića i Miroslava Vargu zbog tri krivična dela razbojništvo iz čl. 206 st. 2 kaznenog zakona i krivičnog dela teško ubistvo iz čl. 114 tač. 4 kaznenog zakona, te ih je osudilo na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po 30 (trideset) godina.

Takođe je odlučeno i da optuženi ostaju u pritvoru do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija, a najduže do isteka kazni na koje su osuđeni u ovoj presudi. Iz tužilaštva je saopšteno da presuda nije pravnosnažna i samim time stranke protiv nje imaju pravo žalbe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 13331

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.