Komentara: 22
Pregleda: 6574

Trklja: Radovi u Dudovoj na proleće

31.01.2012. u 16:51h
Izvor: RTV City
Trklja: Radovi u Dudovoj na proleće

Početkom proleća ove godine možemo da očekujemo i prve radove u gradskom parku poznatom kao Dudova šuma.

Zavod za urbanizam realizovaće idejno urbanističko rešenje uređenja i rekonstrukcije parka Dudova šuma i uvesti mnoge novine koje su predviđene idejnim planom, a dodatno obogaćuju sadržaj, ponudu i namenu parka.

Planom je dat akcenat na pošumljavanje tj ozeljenjavanje parka, koji je od svoje prvobitne namene, a to je zasad duda za potrebe industriijske proizvodnje svilene bube tada velikih fabrika 8. mart i Mladosti, vremenom kako se potreba za proizvodnjom svile gasila,tako je šuma ostala neuređena,krčena i ređena zbog bolesti i štetočina koje su se pojavile usled neodržavanja prostora i postepeno dobija drugu namenu, javni gradski park sportsko rekreativnog sadržaja.

Rekonstrukcija parka Dudova šuma je deo projekta kojim se predviđa izgradnja i uređenje 30 novih parkova na teritoriji opštine Subotica.

Kao nosilac projekta parka Dudova šuma navodi se Javno komunalno preduzeće Čistoća i Zelenilo. Okvirno vreme predviđeno za realizaciju projekta je oko 3 meseca od početka radova, a ceo projekat će koštati oko 30 miliona dinara od kojih 20 miliona izdvaja Grad, a ostalih 10 miliona obezbeđuje se iz fonda pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 22
Pregleda: 6574
Povezane teme

dragan trklja

dudova šuma

mz dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.