Komentara: 5
Pregleda: 4264

Tribina o azilantima u Subotici

28.01.2015. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Azilanti su tema tribine koju u petak u Omladinskom klubu Skladište organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava u Subotici. Početak tribine je u 17 časova.
Tribina o azilantima u Subotici

Tražioci azila ili migranti, predstavljaju društveno - politički problem koji je prisutan više od tri godine, o kojem se malo govori a zahteva punu pažnju i traženje rešenja. Ljudi koji beže sa prostora zahvaćenog ratom, nemirima, sa teritorija gde ljudska prava nemaju nikakav značaj, žele da sebi i svojoj porodici obezbede pre svega sigurnost i bolji život.

Ko su ti ljudi, od čega beže, zašto dolaze u Srbiji, koje su im namere, kako im pomoći, pitanju su na koja će odgovore pokušati da daju Milimir Vujadinović - član gradskog veća grada Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite, Radoš Đurović - iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila i Tibor Varga - iz Istočnoevropske misije.

Koji su načini na koje država može da reaguje i na koji je način postupano u drugim zemljama sa sličnim problemima, koje su obaveze države prema Ustavu, Ženevskoj konvenciji, šta je Grad Subotica uradio po pitanju ove situacije, i koje su mogućnosti rešenja ovog problema, pitanja su koja se tiču svakog od nas.

Izvor: Subotica.com
Tribina o azilantima u Subotici Tribina o azilantima u Subotici Tribina o azilantima u Subotici Tribina o azilantima u Subotici Tribina o azilantima u Subotici Tribina o azilantima u Subotici Tribina o azilantima u Subotici Tribina o azilantima u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4264

Povezana vest

Povezane teme

migranti

azilanti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.