Komentara: 1
Pregleda: 3329

Toplana ulaže u rekonstrukcije toplovoda

28.07.2011. u 16:51h
Izvor: RTV Yueco
Toplana ulaže u rekonstrukcije toplovoda

Subotička Toplana uložiće između 60 i 80 miliona dinara tokom ovog leta u rekonstrukciju toplovodne mreže u gradu, izjavio je direktor ovog preduzeća Pero Rikić. Radovi na zameni parovoda toplovodima obavljeni su u Mesnim zajednicama Kertvaroš i Željezničko naselje, a na dve lokacije u centru grada radi se rekonstrukcija postojećeg toplovoda. Ukoliko finansijske mogućnosti budu dozvolile biće rekontruisan i toplovod na Prozivci koji toplotnom energijom snabdeva Bolnicu.

Direktor JKP Subotička toplana najavio je da će to preduzeće ovog leta vršiti remonte toplovoda na pet lokaciju u gradu. Toplovodi su već zamenjeni u ulicama Dedinjska, Mišićka i Šamačka u MZ Željezničko naselje, kao i u Kireškoj u MZ Kertvaroš. U toj mesnoj zajednici radovi se vrše i u Teslinoj i Šantićevoj ulici, a radovi se vrše na još dve lokacije u centru grada - na trgu Sinagoge i ulici Cara Lazara.

U zavisnosti od raspoloživih sredstava, razmatra se i zamena toplovoda na delu naselja Prozivka, a radi se o vodu koji je značajan za snabdevanje Opšte bolnice Subotica toplotnom energijom. Radovi u ulici Cara Lazara će biti vredni oko 10 miliona dinara, na Trgu Sinagoge između 7 i 8 miliona dinara, dok su radovi na zameni parovoda u Kretvarošu i Željezničkom naselju vredni oko 20 miliona dinara.

Sveukupna rekonstrukcija planirana za ovo leto biće finasirana uglavnom iz sopstvenih sredstava preduzeća. Svi radovi moraju biti završeni do početka grejne sezone.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3329
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

toplovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.