Komentara: 6
Pregleda: 26243

Tijanina mama veruje da će ponovo videti svoju devojčicu

30.07.2014. u 23:40h
Izvor: Bajmok.co
Subota, nedelja, ponedeljak, utorak, sreda – peti je dan kako traje potraga za mojom Tijanom. Duša me boli kada samo pomislim sa kakvim bi osobama ona mogla sada da se nalazi, šta preživljava, jer sa kim god da je, taj sigurno ne može biti i nije dobar čovek. U čijim je kandžama. Kakvih zlikovaca? - pita se Mirjana Jurić, majka maloletne Tijane koja je 26. jula u ranim jutarnjim časovima nestala u Bajmoku.
Tijanina mama veruje da će ponovo videti svoju devojčicu

Mirjana je jedna snažna žena, koja gotovo nikada ili samo u retkim prilikama otkriva svoje emocije. Čuva ih duboko u sebi. Tako je naučila.

- "Nikada ne posustajem. Nijedan problem u životu ne smatram nerešivim. Sve može da se popravi. Znam da je moje dete živo i da će mi se vratiti. Posle svega, sve rane ćemo zajedno zalečiti ljubavlju. Samo tako mogu da preživim ove teške dane, drugačije neću ni da mislim." - priča Mirjana.

Danonoćno Mirjana bdi nad svoje dve ćerke. Ona nije zaposlena. Njena jedina briga su Saška i Tijana, kojima se potpuno posvetila.

- "Deset godina Tijana je išla u Muzičku školu. Svaki dan sam je pratila i sačekivala. Jer je ona tako želela. Osećala sam da joj moje prisustvo i podrška mnogo znači. Nikada je nisam ispuštala iz vida, učestvovala sam i bila prisutna u svim sferama njenog života. Poznajem sve njene prijatelje. Dovoljno je da vidim kako deca danima ne spavaju i podrška su jedni drugima pa da budem sigurna da su to pravi drugovi, lepo vaspitana deca, koja zajedno sa nama broje dane i čekaju vesti o Tijani. Patimo zajedno." - nastavlja Mirjana.

Nije bilo dana, ni vikenda da ostavim decu samu, nastavlja priču Tijanina mama, sa njima sam provodila letnje i zimske raspuste kod svojih roditelja u Bajmoku.

- "Išla sam za njima i sa njima gde god su one to htele. Pratila ih i dočekivala. To veče, kada je Tijana došla u Bajmok nisam bila prisutna jer smo se tako dogovorile. U petak u četiri sata se vratila sa mora. Došla je kući i u pola osam vozom pošla za Bajmok. Rekla sam joj da ostane kod kuće da se ispričamo, a ona mi je odgovorila da ćemo pričaćeti sutra kada dođem u Bajmok je sada mora ići da se vidi sa drugovima. Došla je i javila mi se: Mama, stigla sam! - Tada sam je poslednji put čula." - priča Mirjana.

Zvuk telefona te noći preokrenuo joj je život. Javili su joj da je Tijana nestala.

- "Tijana je dete koje mi se nikada nije suprotstavilo, nikada me nije slagala, ni za ocenu, niti bilo šta drugo. Imamo jedan iskren odnos, put razumevanja, kao majka i ćerka. Među nama nije bilo tajni." - konstatuje Mirjana.

Tijanini roditelji Igor i Mirjana kažu da je njihova odluka bila da Igor ode u inostranstvo da radi, kako njihove ćerke ne bi bile uskraćene za bilo šta.

- "Igor nije prisutan stalno, ali dolazi kući skoro svakih dva meseca, ili mi idemo kod njega. Naša deca su uskraćena za njegovo prisustvo, ali ne i ljubav. Želimo da im omogućimo da se školuju, da imaju sve što im je potrebno." - kaže Mirjana.

Tijanina je velika želja da usavrši etno pevanje, a talenat je nasledila upravo od majke Mirjane i na prijemnom imala maksimalan broj bodova. Da je vrhunski talenat govori i šest nagrada sa međunarodnih i republičkih takmičenja.

- "Najteže podnosim kišu i grmljavinu, koje su ovih dana česte. Od kako je Igor otišao u inostranstvo, Tijana je često umela da mi se uvuče u krevet. Ne podnosim grmljavinu, jer ne znam gde mi je dete, a znam koliko joj nedostaje moj zagrljaj." - zaključuje Mirjana Jurić.

Izvor: Bajmok.co
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 26243

Povezane vesti

Povezane teme

Bajmok

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.