Komentara: 3
Pregleda: 2451

Tender za projekte za dalju obnovu Sinagoge

24.07.2014. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Subotička lokalna samouprava raspisala je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za unutrašnje i spoljašnje uređenje subotičke Sinagoge. Time će ovaj objekat konačno dobiti kompletnu dokumentaciju potrebnu za dalju rekonstrukciju, posebno unutrašnjeg dela. Dokumentacija je neophodna za ono što je najavljeno i što predstoji – unutrašnja rekonstrukcija za koju je Vlada Mađarske opredelila 300.000 evra.
Tender za projekte za dalju obnovu Sinagoge

Javna nabavka lokalne samouprave, objavljena pre dva dana, namenjena je reviziji postojećih planskih dokumenata enterijera, zatim projekta preostale fasade okrenute ka muzeju, zatim izradu glavnog projekta za mašinske i elektroinstalacije i izradu idejnog projekta uređenja dvorišta i ograde Sinagoge. Izrada ovih projekata povezana je sa najavom da će Vlada Mađarske finansirati obnovu unutrašnjosti Sinagoge sa 300.000 evra.

U toku je javna nabavka za saniranje centralne kupole i očekuje se da bude završena u septembru, a očekuje se uskoro raspsivanje javne nabavke za rekonstrukciju fasade koja gleda ka zgradi u kojoj je apoteka. Što se samog gradilišta tiče, do sada je završena rekonstrukcija istočne fasade, dok se kraju privodi rekonstrukcija zapadne fasade. Svi koji posete Sinagogu mogu da vide i obnovljeni vitraž postavljen na zapadnoj fasadi, obnovljen u ateljeu Stanišić u Somboru.

Bez obzira na radove koji se izvode, Sinagoga i dalje privlači turiste iz celog sveta koji je posećuju kako individualno, tako i preko nekih od domaćih ili inostranih tematskih ruta. U dosadašnjem toku godine Sinagogu je posetilo oko 7.000 turista.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2451
Povezane teme

sinagoga

rekonstrukcija sinagoge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.