Komentara: 4
Pregleda: 5334
Foto

Telekom donirao Bolnici aparat za ispitivanje sluha kod novorođenčadi

29.10.2015. u 14:03h
Izvor: RTV City
Telekom donirao Bolnici aparat za ispitivanje sluha kod novorođenčadi

Subotička Opšta bolnica nabavila je aparat za ispitivanje sluha kod novorođenčadi zahvaljujući donaciji Telekoma u iznosu od milion dinara.

Direktor Opšte bolnice, dr Goran Bićanin, istakao je da je nabavkom ovog aparata unapređen nivo pružanja zdravstvenih usluga i lečenja najmlađih pacijenata na odeljenju ORL.

Telekom donirao Bolnici aparat za ispitivanje sluha kod novorođenčadi

Najbolji put saradnje između privrede i društva je upravo društveno odgovorno poslovanje kojim Telekom nastoji da pomogne najosetljivijim i najugroženijim kategorijama stanovništva.

Aparat otoakustička emisija, omogućiće skrining sluha kod novorođenčadi. Skrining se vršio i ranije, ali, zbog kvara na starom aparatu, neko vreme nije bio moguć.

Na godišnjem nivou aparatom se pregleda oko 1400 do 1500 beba, odnosno koliko se dece rodi toliko se i pregleda obavi, a broj se značajno povećava jer se pregledi obavljaju i kod dece od 2 i 3 godine. Statistika beleži da se na 1000 pregledane dece, otkrije dvoje gluvih, odnosno nagluvih, koji se upućuju na dalje ispitivanje sluha.

Izvor: RTV City
Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece Uručivanje donacije aparata za ispitivanje sluha kod novoređene dece
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5334
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

donacija bolnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.