Komentara: 13
Pregleda: 7752

Tehničar-modelar odeće lako dolazi do posla

28.01.2015. u 19:46h
Izvor: RTV Yueco
Iako su postojali određeni problemi, prilikom odobravanja upisa na području rada Testilstvo i kožarstvo, Hemijsko-tehnološka škola je i prošle godine otvorila je odeljenje na smeru tehničar-modelar odeće. Tehničar-modelar odeće je izuzetno krativan profil, koji učenicima pruža znanja, koja im omogućavaju da lako dođu do posla, ali i da nastave školovanje na brojnim fakultetima.
Tehničar-modelar odeće lako dolazi do posla

Tehničar-modelar odeće je veoma kreativno zanimanje, a školovanje za istoimeni profil u Hemijsko-tehnološkoj školi, đacima pruža korisna znanja i u teorijskom i praktičnom smislu. Unapređeni program rada pruža đacima velike mogućnosti nakon završetka školovanja.

Iako su tokom prošlogodišnjeg upisa postojali određeni problemi u odobravanju otvaranja odeljenja na ovom smeru, posle velikog zalaganja kako škole, tako i nadležnih u lokalnoj samoupravi, otvoreno je odeljenje na srpskom nastavnom jeziku. Zbog značajnih potreba koje diktira tržište rada, za zaposlenje i pokretanje samostalnog biznisa, ali i velikih mogućnosti za nastavak školovanja, u planu upisa ovaj profil predviđen je i za narednu školsku godinu, kako na srpskom, tako i na mađarskom nastavnom jeziku.

Iskustvo u radu na ženskoj, muškoj i dečijoj kolekciji đaci koji se obrazuju na ovom području rada, predstavljaju na modnim revijama, koje se organizuju bar tri puta godišnje. Đaci trenutno rade na kolekciji, koja će uskoro biti predstavljena povodom Dana škole, bratske škole iz Đakova, u susednoj Hrvatskoj .

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 7752
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.