Komentara: 18
Pregleda: 5388

Taksisti postigli dogovor sa gradom

28.01.2015. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Na današnjem stastanku predstavnika Saveza taksi udruženja Subotice i gradonačelnika Jenea Maglaija i njegovog zamenika Tomislava Veljkovića, dogovoreno je da Oduka o taksi prevozu bude donešena do sredine marta.
Taksisti postigli dogovor sa gradom

Potom će se doneti plan i program organizacije taksi prevoza u gradu kojim će se regulisati funkcionisanje taksi stajališta i drugih problema, kako bi se uveo red u ovu delatnost.

- Večeras je sednica skupštine Saveza taksi udruženja Subotice i ako se ona složi sa predlogom uprave grada, protestne vožnje će biti prekinute  - kaže Stevo Šimić, predsednik STU. – Znamo da ništa ne može da se uradi preko noći, a po ovom dogovoru, za nešto više od dva meseca treba da počne rešavanje problema i uvođenje reda.

STU za sada neće imati svog predstavnika u gradskom Savetu za bezbednost saobraćaja,  ali će imati uvid u sve odluke koje se budu donosile i moći će blagovremeno da daju svoje predloge i sugestije.

Po rečima gradonačelnika Jenea Maglaija, gradska odluka o taksi prevozu je spremna, a pred Gradskim većem i odbornicima Skupštine grada treba da bude zajedno sa odlukom o javnom prevozu.

- Odluka o javnom prevozu još malo štrči, treba je doraditi, ali verujem da će sve biti završeno do sredine marta, da će se uvesti red u funkcionisanje taksi prevoza, stati na kraj divljim taksistima i stajalištima, a u tome će pomoći i 12 novih komunalnih policajaca – objašnjava gradonačelnik Maglai.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5388

Povezane vesti

Povezane teme

taksi

taxi

taxi udruženje

taksi udruženje

taksi prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.