Komentara: 25
Pregleda: 6296

Taksisti održali protestnu vožnju

02.07.2015. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Oko stotinu taksi vozila protestnom vožnjom po gradu podržalo je danas kolege iz Beograda i drugih gradova Srbije, koji na ovaj način iskazuju svoje nezadovoljstvo jer Vlada nije ispoštovala dogovor u vezi regulisanja poreskih obaveza taksi prevoznika.
Taksisti održali protestnu vožnju

- Zahtev je podnet 17. januara ove godine i minister finasija je dao saglasnost da će Vlada rešiti taj problem kada bude donosila novi Zakon o regulisanju poreskih obaveza. Međutim, Međunarodni monetarni fond ne dozvoljava mogućnost da se vrši otpis kamata, i mi smatramo da to nije u redu jer MMF može davati sugestije i predloge, ali Vlada treba o tome da odlučuje – objašnjava Stevo Šimić, predsednik Saveza taksi udruženja Subotice. – Zbog toga je Savez samostalnih sindikata taksi vozača i autoprevoznika Srbije odlučio da organizuje protestne vožnje. Mi nismo članovi tog sindikata, ali ćemo podržati kolege, jer su oni nama dali podršku kada smo u januaru imali protestne vožnje zbog problema sa lokalnom samoupravom.

Problemi taksista sa lokalnom samoupravom još uvek traju.   Na sastanku sa gradonačelnikom u januaru je dogovoreno da će do 15. marta Skupština grada doneti osluku o autotaksi prevozu zajedno sa oslukom o drumskom saobraćaju, da će posle zasnivanja radnog odnosa saobraćajnog inženjera u Gradskoj upravi početi rešavanja problema u saobraćaju, da će se od aprila rešavati pitanja divljih taksi prevoznika i minimalne cene vožnje, da će se do juna doneti program za petogodišnji period kojim se definiše taksi prevoz i da će se za sve odluke, koje se pripremaju a imaju dodirnih tačaka sa radom taksi udruženja, biti konsultovatovani predstavnici reprezentativnih sindikata taksista.

- Od svega toga doneta je samo Odluka o taksi prevozu i uveden je zeleni talas, te je regulacija saobraćaja delimično rešena, a uvedene su legitimacije za vozače i vozila, koje svaki vozač mora da ih ima – objašnjava Šimić. - Druge probleme nisu rešavali, ni razmeštaj taksi stajališta. Napravljen je prednacrt i dat nam je na razmatranje, mi smo dali svoje primedbe i sugestije, ali sada se već dva meseca ništa ne dešava. Nije rešen problem našeg predstavnika u Savetu saobraćaja. Divljih taksista je svakog dana sve više, oni koji su radili legalno napuštaju te tokove, jer ne mogu izmirivati svoje obaveze, te su samo skinuli tablicui nastavili da rade.. U Bajmoku ima 5 legalnih taksista i oko 15 nelegalnih, što je zaista strašno, ukazivali smo na to, davali čak registarske oznake ali očito se slabo bilo šta preduzima

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 6296

Povezane vesti

Povezane teme

taksi

taxi

taxi udruženje

taksi prevoz

štrajk taksista

protest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.