Komentara: 6
Pregleda: 2904

Takmičar Paligo Palusa uspešno završio ultramaraton u Istri

23.04.2014. u 13:08h
Izvor: Subotica.com
Nikola Kujundžić, član Ultramaraton kluba "Paligo Palus" učestvovao je na planinskom ultramaratonu "100 milja Istre", dugačkom 166 kilometara, koji se održao od 11. do 13. aprila u Istri, i u konkurenciji 160 takmičara završio na 43. mestu u konačnom plasmanu.
Takmičar Paligo Palusa uspešno završio ultramaraton u Istri

Subotičaninu je trebalo 32 časa i 11 minuta da završi trku, čija je početna tačka bio mali gradić Labin, a krajnja tačka je bila u Umagu. Trku je započelo 160 takmičara, dok ih je samo 114 stiglo na cilj, jedan deo njih je odustao zbog izmorenosti i povreda. Nikola je trku završio na 43. mestu, kao 15. u konkurenciji seniora.

Kujundžić je pohvalio organizaciju trke i pohvalio domaćina na uslovima koji su bili odlični. Teren je bio težak ali veštine iz grane planinarstva koje poseduje Nikola pomogle su mu da se relativno lako aklimatizuje na uslove. Trku je kako kaže iskoristio kao pripremu na narednu koja ga očekuje uskoro, a sam rezultat je ocenio zadovoljavajućim, uz konstataciju da uvek može bolje.

Elvira Janoši, poznata subotička atletičarka, danas predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije, čestitala je Nikoli na uspehu koji je psotigao, kao i načinu na koji je reprezentovao klub, savez i državu, ističući da konačan plasman nije uvek u prvom planu, pogotovo na ovako teškim trkama, i smatra da je veliki uspeh sam po sebi što je trka završena uspešno.

Takmičar Paligo Palusa uspešno završio ultramaraton u Istri

Čestitkama Nikoli pridružio se i njegov klubski kolega i dugogodišnji takmičar u ovim dugoprugaškim takmičenjima Igor Vojnić Zelić. Igor je ocenio da je ostvaren lep rezultat, koji je uz uspeh Jovice odličan doprinos ovom specifičnom sportu.

Za par dana u Mađarskoj (Šarvar) održava se ultramalaton na kojem će učestvovati mlađi takmičari kluba sa Palića, ali i iskusni Igor Vojnić Zelić, kojem će ovo biti odlična priprema za tradicionalni Ultrabalaton koji se ove godine održava se 31. maja. U septembru se održava Spartatlon, jedan od 10 najtežih ultramaratona, i zasada Igor je jedini prijavljeni takmičar iz Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 dana
Komentara: 6
Pregleda: 2904
Povezane teme

ultramaraton

ultramaratonski klub paligo palus

igor vojnić zelić

elvira janoši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.