Komentara: 6
Pregleda: 4494

Swarovski kod predsednika Srbije

17.11.2011. u 20:48h
Izvor: RTV Yueco
Swarovski kod predsednika Srbije

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić sastaće se sutra sa delegacijom kompanije „Svarovski internacional holding AG“ (Swarovski International Holding AG) .

Tom prilikom, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i član izvršnog borda kompanije „Svarovski“ Markus Langes Svarovski, potpisaće Memorandum o razumevanju investicionog projekta kompanije „Svarovski internacional holding AG“.

Kompanija "Svarovski" planira da u investicioni projekat u Subotici, u prvoj fazi, uloži 15 miliona evra i otpočne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu.

U pregovorima sa vodećim svetskim proizvođačem, koji su vođeni tokom ove godine, učestvovali su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) u saradnji sa Ambasadom Austrije u Srbiji.

"Swarovski International Holding AG" sa sedištem u Švajcarskoj bavi se proizvodnjom kristala za nakit i ukrasne figure, kao i materijala od kristala za modnu industriju i kristalne lustere.

Ova kompanija, koja u 120 zemalja širom sveta zapošljava približno 23.000 ljudi, u 2010. godini imala je obrt od 2,06 milijardi evra.

Povezane vesti:
- "Swarovski" dolazi u Suboticu

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4494
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

fabrika Subotica

svarovski

swarovski

fabrika svarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.