Komentara: 14
Pregleda: 2740

SVM: Tadić da ublaži kaznu Mađarima

31.01.2012. u 14:54h
Izvor: RTV Yueco
SVM: Tadić da ublaži kaznu Mađarima

Savez vojvođanskih Mađara traži od predsednika Republike Borisa Tadića da, poštujući svoje više puta dato obećanje, iskoristi ustavnom dato pravo pomilovanja i ublaži kaznu Mađarima koji su osuđeni jer su 2004. godine brutalno pretukli Srbina u Temerinu.

SVM smatra da bi na ovaj način Tadić dokazo da su dvostruki aršini za njega neprihvatljivi. Predsedništvo SVM je u saopštenju objasnilo da je povod za ovakav zahtev činjenica da je beogradski Apelacioni sud prepolovio kazne osobama koje su osuđene za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

Za vojvođanske Mađare je neprihvatljiva primena dvostrukih standarda. Nakon navedene presude apelacionog suda ne mogu dalje postojati ni izmišljeni razlozi, koji bi opravdali nastavak izvršenja izuzetno teških kazni izrečenih pre nekoliko godina protiv grupe mladih Mađara iz Temerina, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 2740
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.