Komentara: 0
Pregleda: 3418

Svet praksi na Ekonomskom fakultetu

16.05.2011. u 16:51h
Izvor: RTV Yueco
Svet praksi na Ekonomskom fakultetu

Sutra će na Ekonomskom fakultetu u 19 časova biti predstavljen program “Svet praksi” koji organizuje najveća studentska organizacija AIESEC, a koji podrazumeva odlazak na stručnu praksu u neke od 107 zemalja sveta. Subotica nije jedini grad u kom se organizuje promocija programa “Svet praksi”, pored nje tu su i Novi Sad Beograd, Niš i još neki veći gradovi u Srbiji. S obzirom na to da ovo nije prvi put da se organizuje ovakva putovanja, neki od studenata imali su priliku da na ovaj način posete Brazil, Indiju, Litvaniju, Tursku i mnoge druge zemlje.

Student iz Brazila Žoze Moraes Braga je preko programa “Svet praksi” došao u Suboticu. Dva meseca radio sa srednjoškolcima razgovarajući sa njima na temu tolerancije i kulturnih razlika. Žoze kaže da mu se Subotica veoma svidela tako da je odlučio da vizu produži na još godinu dana. U tom periodu radiće u organizaciji AIESEC, razgovarajući sa studentima koji žele da odu u neku drugu zemlju, na usavršavanje. Svi zainteresovani studenti za ovakav vid putovanja, sutra u 19 časova mogu da dođu na Ekonomski fakultet i dobiju informacije iz prve ruke, od studenata koji su ovu praksu već prošli.

Organizacija AIESEC je najveća studentska organizacija koja se nalazi u 107 zemalja sveta, a čiji je cilj da razvije potencijale studenata. Članovi organizacije imaju priliku da učestvuju u različitim projektima sa različitim temama, a ono što je možda i najpopularnije jeste odlazak u inostranstvo gde se dodatno usavršavaju jezici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3418
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

aiesec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.