Komentara: 1
Pregleda: 3574

Sve za lečenje mališana

10.09.2013. u 16:51h
Izvor: RTV Yueco
U okviru projekta, koje finansira Rotari fondacija, Rotari klub Subotica obezbedio je sredstva za nabavku neophodne opreme koja nedostaju Odeljenju pedijatrije subotičke Opšte bolnice. Ultrazvučni aparat, monitor za praćenje vitalnih funkcija, dečiji spirometar, samo su neki od aparata koji će pomoći u boljoj dijagnostici i lečenju mališana. Ukupna vrednost projekta je oko 60 000 evra.
Sve za lečenje mališana

Dugogodišnji donator Odeljenja pedijatrije u Opštoj bolnici, Rotari klub Subotica i ove godine je većinu svojih akcija, usmerio kako bi pomogao upravo lečenju mališana. Zahvajujući ovoj donaciji, Odeljenje pedijatrije će dobiti svu neophodnu opremu za dijagnostiku i praćenje vitalnih funkcija kod dece.

Pored ultrazvučnog aparata, Odeljenje će dobiti i dva monitora za praćenje vitalnih funkcija, dečiji spirometar za praćenje plućne funkcije, kao i pulsni oksimetar.

Deo sredstava je obezbeđeno u okviru Multi klub radionice, koja se organizuje u šemi internacionalne Rotari fondacije. Preostalnih 20 odsto, koje je neophodno obezbediti da bi projekat u potpunosti zaživeo, Rotari klub Subotica će obezbediti u saradnji sa partnerima, kao i humanitarnim aktivnostima na predstojećoj manifestaciji na Paliću.

Projekat je zvanično počeo odobravanjem sredstava, a trajaće do decembra sledeće godine.

Izvor: RTV Yueco
Sve za lečenje mališana Sve za lečenje mališana Sve za lečenje mališana Sve za lečenje mališana Sve za lečenje mališana Sve za lečenje mališana Sve za lečenje mališana Sve za lečenje mališana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3574
Povezane teme

opšta bolnica

rotari klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.