Komentara: 31
Pregleda: 6803

Sve više siromašnih u Subotici

20.02.2013. u 15:50h
Izvor: RTV Yueco
Povodom Svetskog dana socijalne pravde, u Centru za socijalni rad saznajemo da je broj korisnika novčane socijalne pomoći u 2012. godini porastao za oko 38,6%, što ukazuje na porast broja siromašnih u našem gradu. Subotičani smatraju da je teško preživeti mesec i kažu da se jedva krpi kraj sa krajem.
Sve više siromašnih u Subotici

Socijalna pravda se zasniva na principima unapređenja borbe protiv siromaštva, promociji prava za rad, jednakosti polova i ostvarivanju jednakih šansi za sve. Subotičani sa kojima smo razgovarali smatraju da ne ostvaruju svi jednaka prava i kažu da, dok jedni žive lagodno, neki jedva prežive od plate do plate.

Prema podacima iz godišnjeg izveštaja Centra za socijalni rad, u 2012. godini, 4248 porodica je ostvarilo pravo na novčanu socijalnu pomoć.

Najveći broj korisnika ovog prava su radno sposobna lica, pa se dovodi u pitanje mogućnost zaposlenja. U 2012. godini, u odnosu na 2011. zabeleženo je povećanje broja korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć i to za oko 38,6%. U Centru za socijalni rad kažu da su potrebe za ovom vrstom pomoći, velike.

Svetski dan socijalne pravde ustanovila je Generalna skupština UN, novembra 2007. godine, kako bi ujedinila napore država u suočavanju sa siromaštvom i stvaranju jednakih šansi za sve.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 6803
Povezane teme

centar za socijalni rad

socijalna zaštita

socijalna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.