Komentara: 4
Pregleda: 3503

Sve više korisnika Narodne kuhinje

02.09.2011. u 17:34h
Izvor: RTV Yueco
Sve više korisnika Narodne kuhinje

Nakon što su dva meseca bili bez kuvanog obroka iz Narodne kuhinje, 1.000 korisnika u stanju socijalne potrebe ponovo dobija jedan kuvani obrok dnevno. Narodna kuhinja Crvenog krsta ponovo radi nakon letnje pauze, ugrožena je svakodnevnim poskupljenjima, ali zahvaljujući naporima Grada Subotica i donatorima i dalje opstaje. Njen rad u ovom navratu pomagaće i "Fidelinka - pekara" i Fornetti mini peciva.

Ukupno 1.000 korisnika Narodne kuhinje subotičkog Crvenog krsta od juče ponovo dobijaju jedan kuvani obrok dnevno. Oni su tokom jula i avgusta ostali bez obroka zbog higijenskih razloga, odnosno rizika transporta kuvanih obroka po visokim temperaturama do nekog od 17 punktova u subotičkim mesnim zajednicama.

Glavni finansijer programa je Grad Subotica. Spiskovi korisnika se formiraju na osnovu podataka Centra za socijalni rad, ma da su stvarne brojke daleko veće, o čemu svedoči 5 do 10 ljudi dnevno koliko ih se obrati Crvenom krstu za ovu vrstu pomoći.

Program Narodne kuhinje je ugrožen svakodnevnim poskupljenjima osnovnih životnih namirnica od kojih se obroci pripremaju, ali opstaje zahvaljujući podršci gradskih vlasti i donatorima. Tako se u projekat uključila i "Fidelinka - pekara" koja svakodnevno donira 50 vekni hleba, kao i Forneti mini peciva koja će donirati tonu smrznutog testa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3503
Povezane teme

Grad Subotica

crveni krst

narodna kuhinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.